l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Hoe hoog is uw eigen risico?

 

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit betekent dat u per jaar de eerste 385 euro van uw zorgkosten uit het basispakket zelf betaalt. Op de website van de overheid leest u welke zorg wel en welke niet onder uw eigen risico valt

 

De kosten die boven uw eigen risico vallen, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bij sommige verzekeraars kunt u vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Als u dat doet, krijgt u van uw zorgverzekeraar korting op de maandelijkse premie voor uw basisverzekering.

 

In de meeste gevallen dient ziekenhuis St Jansdal de nota voor uw zorg rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan het eigen risico vervolgens aan u doorbelasten. Als u hier vragen over heeft, kunt u het beste contact met uw eigen zorgverzekeraar opnemen.

 

 

Verschil in kosten huisarts en spoedeisende hulp

Voor een bezoek aan de huisarts of de huisartsenpost geldt geen eigen risico. Voor een bezoek aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis geldt het eigen risico wel. Als u zorg nodig heeft, moet u ook altijd eerst contact opnemen met de huisarts of huisartsenpost. Als het nodig is, verwijst de huisarts naar het ziekenhuis. Het is dus verstandig om voor medische hulp eerst naar de huisarts of de huisartsenpost te bellen. Dit geldt uiteraard niet voor levensbedreigende situaties. 

 

Ziekenhuisbezoek in 2023, eigen risico betalen van 2022
Het kan voorkomen dat u uw eigen risico betaalt over een ander jaar dan u verwachtte. Dit heeft te maken met het moment waarop een consult of behandeling is gestart. Het kan voorkomen dat u begin 2023 een afspraak heeft, maar dat de behandeling waar deze afspraak deel van uitmaakt al in 2022 is gestart, waardoor uw eigen risico van 2022 nog geldt. Bekijk ook de informatiekaart of overzicht van de Nederlandse Zorgautoriteit  hierover.