l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Diabetes mellitus type 2 en nieuwe verwijzing

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Inleiding 

   Welkom bij Diabetescentrum St Jansdal. Diabetescentrum St Jansdal is speciaal voor volwassenen met diabetes mellitus. In de behandeling staat u als patiënt centraal. Als expertisecentrum hebben wij alle ingrediënten voor kwalitatief goede diabeteszorg in huis. Bij een chronische aandoening als diabetes mellitus is immers meer nodig dan alleen adviezen opvolgen over voeding, beweging of medicijngebruik. 

    

   Diabetes 

   Diabetes mellitus is een chronische ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt omdat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. Of omdat het lichaam niet meer goed op insuline reageert. De ziekte kan gepaard gaan met complicaties van nieren, ogen en zenuwen. Mensen met type 2 diabetes worden in eerste instantie behandeld door de huisarts en praktijkondersteuner. Soms kan behandeling in het ziekenhuis nodig zijn. Redenen voor verwijzing kunnen zijn dat de behandeling tot nu toe onvoldoende resultaat heeft opgeleverd of dat er complicaties zijn.

    

   Wat kunt u verwachten? 

   U bent door de huisarts verwezen naar Diabetescentrum St Jansdal vanwege diabetes mellitus type 2. Uw eerste afspraak is met de internist of verpleegkundig specialist. Vervolgens krijgt u een afspraak met de diabetesverpleegkundige en een afspraak met de diëtiste van ons team. Elke deskundige kijkt weer op een andere manier naar uw diabetes. Na deze afspraken bekijken de teamleden gezamenlijk wat voor u de beste behandeling is. De internist of verpleegkundig specialist bespreekt dit vervolgens met u. Soms betekent dit verdere begeleiding en controle bij ons diabetescentrum. Het kan ook dat u met een behandelplan wordt terugverwezen naar de huisarts. De huisarts en praktijkondersteuner (eventueel met diëtiste) zullen u dan verder begeleiden.   

    

   Tot slot

   Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen of de vragen stellen tijdens uw afspraak.

    

   Het diabetescentrum St Jansdal (Polikliniek Interne Geneeskunde) is van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 -16.30 bereikbaar op telefoonnummer 0341-463747.

    

   Website diabetescentrum St Jansdal: https://www.stjansdal.nl/medische-informatie/specialismen-behandelcentra/diabetescentrum

    

    

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024