l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Terug naar Ziekenhuisapotheek - Farmacie

Uniek medicatiebewakingssysteem

Het St Jansdal is met dit systeem een internationale voorloper

In ons ziekenhuis werken wij met een uniek medicatiebewakingssysteem. Wij zijn daarmee het eerste ziekenhuis in de wereld die op een efficiënte manier de medicatie van opgenomen patiënten bewaakt. De ziekenhuisapotheek ondersteunt met dit systeem op een betere en veel efficiëntere wijze de arts bij het voorschrijven van medicatie. Ook werken wij met barcodescanning. Alle medicijnen zijn voorzien van een barcode; een verpleegkundige scant deze voor toediening aan de patiënt. Deze werkwijze zorgt voor minder medicatiefouten.

 

St Jansdal gebruikt het medicatiebewakingssysteem om het antibioticumgebruik in het ziekenhuis te monitoren met ons antibiotic stewardship programma (A-team). Maar ook om juist geneesmiddelgebruik bij sondevoeding en slikproblemen te monitoren. Na meldingen in dit systeem vindt intensief overleg tussen de ziekenhuisapothekers en de voorschrijvende artsen plaats. Maandelijks leidt dit bij minimaal 50 patiënten tot een wijziging in hun medicatie.

 

Sinds 1 januari 2014 is het voorschrijven van geneesmiddelen via een elektronisch voorschrijfsysteem verplicht in Nederland. Bovendien is het verplicht dat deze systemen de arts op het moment van voorschrijven attenderen op mogelijke problemen. Dit resulteerde in een grote hoeveelheid meldingen op het moment van voorschrijven. Het bewaken van medicatiegebruik in het ziekenhuis is gebaseerd op de landelijke databank van geneesmiddelen (G-standaard). Er is gekeken welke medicatie-, laboratorium- en patiëntgegevens het beste aan deze standaard medicatiebewaking moesten toegevoegd, om op een efficiëntere manier de medicatie te bewaken.

Terug naar Ziekenhuisapotheek - Farmacie