l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Korte wachttijden voor poli en operatie

Heeft u klachten? U kunt snel terecht bij onze orthopeden. Door onze manier van spreekuur en afspraak planning, kunnen wij er voor zorgen dat u snel aan de beurt bent voor een poli afspraak. Daarna kan er, met uw agenda erbij, via het opnamebureau een operatieve planning worden gemaakt. HIerbij houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen. U bent de bepalende factor! Uiteraard binnen redelijkheid en mogelijkheid.

 

Vaste dokter

Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week wordt in Ziekenhuis St Jansdal kwalitatief hoogstaande orthopedische zorg geleverd. Er staat een jonge, vooruitstrevend en innovatieve vakgroep orthopedisch chirurgen klaar om patiënten met de grootst mogelijke zorg bij te staan. Zij krijgen de service van een privékliniek, met de veiligheid van een ziekenhuis en de geborgenheid van het St Jansdal. Er is één vaste dokter voor uw behandeling(en).

 

In het St Jansdal ziet u op het spreekuur uw orthopedisch chirurg. Hij of zij heeft met u het gesprek over uw probleem. Samen met uw arts worden de mogelijkheden besproken voor een operatieve behandeling. Daarna wordt u ook door dezelfde arts geopereerd. Ook na de ingreep ziet u deze orthopeed weer op de poli terug, indien dat nog nodig is. Op deze manier is het voor u en voor de dokter altijd duidelijk wat er aan de hand is.

 

Ruime ervaring voorste benadering heupprothese

Er zijn diverse manieren om bij het heup gewricht te komen, om daarmee een heupprothese te plaatsen. De voorste benadering is er daar een van. Het voordeel ten opzichte van de andere manieren (zijkant en zij achterkant) is dat je zonder pezen los te maken bij het gewricht kunt komen. Hiermee is er een kleinere incisie (snee) mogelijk en zijn er na de ingreep minder opgelegde beperkingen. Zo is het niet nodig om op te passen met bukken of buigen. Ook is er slechts weinig beenlengte verschil risico aanwezig en gaat de heup minder snel uit de kom. De ingreep wordt in het St Jansdal door alle orthopeden uitgevoerd. Indien nodig, wordt overigens ook een andere benaderings manier gekozen. Uw arts kan u daar meer over vertellen.

 

Wat u van de operatie mag verwachten, is voor een groot deel afhankelijk van uw wensen: lange afstanden hardlopen met een heupprothese is voor heel veel mensen niet haalbaar, langeafstandsfietsen wellicht wel. Bespreek dit met uw orthopeed. 

 

Voor meer informatie over dit onderwerp, klik dan op deze link. Hiermee wordt u doorgestuurd naar de site van onze orthopedische vakvereniging waar u allerlei extra informatie kunt vinden.