l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Gekwalificeerd centrum voor darmonderzoek St Jansdal

Het St Jansdal is officieel gekwalificeerd als ‘Coloscopiecentrum’. Bevolkingsonderzoek Oost heeft het ziekenhuis gecertificeerd voor het uitvoeren van darmonderzoeken (coloscopieën), die voortkomen uit het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. St Jansdal voldoet aan alle landelijke toelatingseisen.

 

Wat houdt het bevolkingsonderzoek naar darmkanker in?
Iedereen tussen de 55 en 75 jaar krijgt iedere twee jaar een oproep van de screeningsorganisatie (onderdeel van het RIVM) om ontlasting in te leveren. Deze ontlasting wordt gecontroleerd op sporen van bloed, omdat deze eventueel kunnen wijzen op darmkanker. Wanneer de ontlasting sporen van bloed bevat, krijgt de deelnemer verder onderzoek aangeboden. Het bevolkingsonderzoek kan darmkanker voorkomen of in een vroegtijdig stadium ontdekken. De kans op genezing is dan groter en de behandeling minder zwaar.  Voor het bevolkingsonderzoek darmkanker komen meer dan vier miljoen Nederlanders in aanmerking. Wanneer iemand een uitnodiging toegestuurd krijgt, hangt af van zijn of haar geboortejaar.  

Lees meer over het coloscopiecentrum en het landelijk onderzoek naar darmkanker op www.bevolkingsonderzoek-darmkanker.nl

 

Download hier het formulier voor het intakegesprek darmonderzoek

Heeft u deelgenomen aan dit bevolkingsonderzoek en heeft u een uitnodiging gehad voor een intakegesprek met onze MDL-verpleegkundige voor een darmonderzoek? Download dan hieronder het vragenformulier dat u ingevuld mee dient te nemen naar dit gesprek. (U dient hiervoor wel een PDF-reader op uw computer geïnstalleerd te hebben.) U kunt het formulier ook via de poli MDL opvragen.

 

 

Vragen over een darmonderzoek

Wilt u de afspraak voor een darmonderzoek afzeggen of verzetten, of ben u voor een darmonderzoek ingedeeld bij een ander ziekenhuis en wilt u liever naar het St Jansdal? Geef dit dan tenminste twee werkdagen voor de geplande afspraak door. 

U kunt dit op twee manieren uw afspraak verzetten:

  • Via de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Oost, telefoon 088-1186300 (maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur).  
  • In het cliëntenportaal van Bevolkingsonderzoek Oost. Ga naar bevolkingsonderzoekoost.nl/darmkanker/contact en klik op de knop ‘Mijn bevolkingsonderzoek darmkanker’. Om in te loggen heeft u uw DigID nodig.