l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Hulp op afstand

Dit is innovatieve patiëntenzorg

 

Te veel zout in dagelijkse voeding is vaak oorzaak van een te hoge bloeddruk. In ons ziekenhuis draait een proef: patiënten kunnen door inzicht en aanpassingen aan hun levensstijl de hoge bloeddruk proberen te controleren. Internist-nefroloog Kwok Wai Mui helpt ze op afstand.

 

“Het is de volgende stap in gezondheidszorg”, daarvan is Kwok Wai overtuigd. “Patiënten krijgen meer inzicht in hun eigen voedingspatroon door de app MyFitnessPal®. Met de eHealth Track bloeddrukmeter® meten patiënten thuis hun bloeddruk en hartslag. De resultaten zie ik in het digitale patiëntendossier Epic. Via het patiëntenportaal MijnStJansdal zien patiënten dit zelf ook. 

 

Kwok Wai Mui legt uit dat hij op afstand inzicht heeft in de zoutinname en de bloeddruk- en hartmetingen van zijn patiënten. Hij combineert dit met urine- en/of bloeduitslagen en geeft patiënten via MijnStJansdal adviezen. “Ik hoop ze hiermee te stimuleren en te motiveren om het voedingspatroon actief en blijvend aan te passen. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder gebruik van medicatie.”

 

“Het goede is dat de patiënt echt inzicht krijgt in wat zijn of haar lichaam doet met voeding. Ik wil de patiënten er graag bij betrekken; het is enorm motiverend als je zelf de resultaten ziet. Onze taak is de patiënten bij de hand te nemen. Wij hebben de expertise in huis.”