l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Fertiliteitspoli

Misschien loopt u al een tijdje rond met vragen waarop u graag antwoord zou willen:

  • Ik heb een onregelmatige menstruatie of helemaal geen menstruatie.
  • Hoe weet ik nou of ik zwanger kan worden, wanneer ben ik dan vruchtbaar?
  • Vroeger had ik altijd een regelmatige cyclus, na het stoppen met de pil is deze onregelmatig. Kan ik wel zwanger worden?
  • We proberen het al een tijdje en het is nog steeds niet gelukt. Kunnen wij wel zwanger worden?
  • Is er wel een eisprong, is de zaadkwaliteit wel goed?

 

Kinderwens

We gaan er in eerste instantie meestal niet vanuit, maar soms lukt het niet om zwanger te worden. Wat kan daarvan de reden zijn? Hoe nu verder? Wanneer na een jaar onbeschermde gemeenschap geen zwangerschap is ontstaan, kunt u terecht op de polikliniek fertiliteit. Dit is een aparte polikliniek binnen de vakgroep gynaecologie en verloskunde. Alle mensen met een kinderwens zijn hier welkom.

 

Fertiliteitstraject 

Op de polikliniek komen paren in contact met fertiliteitsverpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd in vruchtbaarheidsonderzoeken en - behandelingen. Zij begeleiden paren gedurende het hele fertiliteitstraject. De fertiliteitsverpleegkundigen maken deel uit van een fertiliteitsteam. Hierin zitten ook gynaecologen en doktersassistenten. Zij zijn de schakel tussen de paren en de gynaecoloog, met wie zij wekelijks overleg hebben.

 

 

Behandeling 

In overleg met de gynaecologen wordt bepaald of er eventueel een behandeling gestart gaat worden en zo ja, welke. Een eerste afspraak heeft u altijd met één van de fertiliteitsverpleegkundigen.

 

  • Ovulatie-inductie: bij vrouwen die geen eisprong hebben.
  • IUI (intra uteriene inseminatie): bewerkt sperma wordt op het juiste tijdstip met een slangetje direct in de baarmoeder (uterus) van de vrouw ingebracht.
  • Voor IVF-behandelingen wordt u doorverwezen naar één van de omliggende ziekenhuizen.

 

Oriënterend fertiliteit onderzoek

Na het eerste consult bij de fertiliteitsverpleegkundige wordt het oriënterend fertiliteit onderzoek (OFO) gestart. Onderzoeken die plaatsvinden gedurende het OFO zijn, onder andere: bloedonderzoeken, sperma-onderzoek en echoscopie.

 

Vervolgbeleid

Als alle informatie uit het OFO compleet is, bespreekt de fertiliteitsverpleegkundige de uitslagen in de fertiliteitsbespreking. In overleg met de gynaecologen wordt dan het vervolgbeleid geformuleerd. Tijdens de afspraak die u vervolgens met de gynaecoloog en/of fertiliteitsverpleegkundige heeft, krijgt u de uitslagen van de verschillende onderzoeken en wordt het vervolg uitgelegd.

 

Freya Pluim

De fertiliteitspoli heeft met trots de Freya Pluim ontvangen van de gelijknamige patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Toekenning van de Pluim wil zeggen dat de fertiliteitszorg voldoet aan hoge kwaliteitscriteria.

 

Onze fertiliteitsverpleegkundigen