l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

De schakel tussen patiënt en diverse behandelaars

De ziekenhuisarts slaat een brug tussen de vele- vaak zeer gespecialiseerde- artsen die aan het bed van een patiënt staan. Al die verschillende specialisten richten zich op een specifiek onderdeel van de ziekte van een patiënt. De ziekenhuisarts weet juist veel van de algemene ziekteleer en kan zo een verbindende en coördinerende rol vervullen in het zorgproces. Hij of zij is zo de schakel tussen de patiënt en de diverse behandelaars. Een ziekenhuisarts is samen met de medisch specialist eindverantwoordelijk voor zorg aan patiënten op een verpleegafdeling. Ook is hij of zij een vast aanspreekpunt voor de familie van de patiënt.

Patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg

Onze ziekenhuisartsen hebben speciale aandacht voor patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van de zorg. De ziekenhuisartsen werken op diverse verpleegafdelingen met uitzondering van de kinderafdeling. Zij spreken en onderzoeken de patiënten zeer regelmatig. Doordat ze de patiënt goed kennen overzien ze zijn of haar algemene gezondheidstoestand. Ziekenhuisartsen zijn de schakel tussen de patiënt en diverse behandelaars en weten als geen ander welke medisch specialist welk advies gaf, wat daarmee is gebeurd en hoe het heeft uitgepakt.

Goede overdracht

Onze ziekenhuisartsen zorgen voor een goede overdracht aan bijvoorbeeld huisartsen en verpleeghuisartsen. Dat is van groot belang wanneer er sprake is van complexe aandoeningen, kwetsbare ouderen of een zorgelijke thuissituatie.