l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Veelgestelde vragen over antistolling

Wat moet ik doen als ik vergeten ben mijn antistollingstabletten in te nemen?

Op dezelfde dag tot 24.00 uur mag u een vergeten tablet nog innemen. Ontdekt u het pas de volgende dag, neem dan, die dag, uw normale dosering volgens de doseerkalender. Noteer de vergeten dosering op de doseerkalender bij de betreffende dag. Eventueel kunt u de eerst volgende werkdag contact opnemen met de Trombosedienst.

Ik weet niet zeker of ik mijn antistollingstabletten heb ingenomen.

Bij twijfel: neem deze tabletten niet alsnog in. Neem op de eerstvolgende werkdag contact met ons op om dit door te geven en voor advies.

Mijn antistollingstabletten/spuitjes zijn op.

Bij uw huisarts (of de huisartsenpost) kunt u een herhaalrecept vragen.

Ik kan niet naar de prikpost komen.

Huisbezoek is alleen op medische indicatie. Als u ziek en tijdelijk niet mobiel bent, is uw hercontrole juist van belang. Geef dit op tijd aan ons door en vraag of we u (eenmalig) aan huis komen prikken.

Ik moet mijn hercontroledatum verzetten omdat ik verhinderd ben.

U wordt thuis geprikt:

Neem de eerstvolgende werkdag contact met ons op en geef door dat u de eerstvolgende controle verhinderd bent. In overleg met u en eventueel met de doseeradviseur wordt een andere hercontroledatum gepland. Zo nodig wordt een vervolgdosering afgesproken.

 

U komt naar een prikpost:

U bent vrij om op een andere dag naar een prikpost te gaan, zolang u nog een dosering op uw doseerbrief heeft staan. Een overzicht van prikposten is te vinden op onze website.

Ik heb mijn vakantie doorgegeven en krijg toch een doseerbrief met een hercontroledatum die in mijn vakantie valt.

Laten prikken tijdens vakantie heeft vaak praktische bezwaren, maar vakantie kan de antistolling ook ontregelen omdat u in andere omstandigheden verkeert. Afhankelijk van uw INR waarden en doseergegevens, de duur van uw afwezigheid en het land waar u naar toe gaat, zullen wij overwegen of hercontrole tijdens vakantie wel of niet noodzakelijk is. Als u uw vakantie aan ons heeft doorgegeven, nemen wij dit altijd mee in onze overwegingen om uw volgende hercontroledatum te bepalen. Wij realiseren ons terdege dat prikken tijdens uw vakantie niet prettig is. Maar als het medisch gezien niet verantwoord is om uw volgende controle pas ná uw terugkeer te plannen, laten wij de medische reden voorgaan. U krijgt dan van ons een hercontroledatum tijdens uw vakantie.

Ik mag van mijn behandelend huisarts/specialist stoppen met de antistollingstabletten.

Neem de eerstvolgende werkdag contact met ons op. Geef door van welke arts u mag stoppen met deze tabletten en waarom. Wij ontvangen graag een schriftelijke bevestiging van uw arts dat u mag stoppen.