l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Slaap-/Waakcentrum Harderwijk


Slaapwaak-centrum (13)

Heeft u last van slaapproblemen, bijvoorbeeld snurken of slaapapneu?

Dan kunt u terecht in ons Slaap-/Waakcentrum

Het is net zo belangrijk als eten en drinken: slapen. Een ontspannen slaap zorgt ervoor dat we de volgende ochtend goed uitgerust zijn. Wij brengen zo’n dertig procent van ons leven slapend door. Soms is slapen een probleem. Als een slaapstoornis mogelijk de oorzaak is kan dat onderzocht worden in ons Slaap-Waakcentrum.  Patiënten met een verscheidenheid aan slaapproblemen kunnen hier al sinds 2014 snel terecht voor een multidisciplinaire combinatieafspraak. Binnen één week zijn alle onderzoekresultaten bekend en is er een voorstel voor een behandelplan. Persoonlijke zorg en aandacht, gecombineerd met jarenlange ervaring staan bij ons centraal.

Contactgegevens Slaap/-Waakcentrum Harderwijk

 

Hoe maakt u een afspraak?

Voor het maken van een afspraak in ons Slaap-/Waakcentrum heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

U kunt een afspraak maken via het afsprakenbureau, tel. 0341 - 46 38 90 

 

Overige vragen? Via tel. 0341- 46 37 43

 

Afspraak maken via MijnStJansdal

Bent u al eerder in deze polikliniek geweest? Dan kunt u een vervolgafspraak ook maken via MijnStJansdal. U dient dan eerst een eigen account aan te maken. Combinatieafspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Lees meer over MijnStJansdal

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak. 

 

Folders en Info

Wat is slaapapneu?

Er is sprake van slaapapneu wanneer minimaal vijf keer per uur een ademstop of ademvermindering gedurende tenminste tien seconden optreedt. 

Behandeling van slaapstoornissen

Dit kan een verandering in leefstijl zijn. Of, bij milde en ernstige vormen van slaapapneu, een behandeling om er voor te zorgen dat er geen ademstops of ademverminderingen meer plaatsvinden.

Multidisciplinair team

Op de eerste dag van het traject onderzoekt het team van specialisten wat de oorzaak van het slaapprobleem kan zijn. De patiënt blijft een nacht slapen voor een polygrafie of polysomnografie (slaaponderzoek). Tijdens dit slaaponderzoek wordt gekeken naar de wijze waarop u slaapt of snurkt, en meten we het aantal en soort beenwegingen, de hartslag, ademhaling en het zuurstofgehalte in uw bloed.

Sterren voor apneuzorg

Slaap-/waakcentrum Harderwijk behoort al jaren tot één van de topklinieken in ons land en ontving in 2017 vier van de vijf sterren van de Apneuvereniging.