l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Medicijnen en invasieve middelen

Pijn is een natuurlijke manier van het lichaam om aan te geven dat er mogelijk schade is ontstaan aan het weefsel. Als pijn echter langer dan zes maanden aanhoudt en zelfs toeneemt, dan spreken we van chronische pijn. Chronische pijn beïnvloedt de kwaliteit van leven negatief. Pijnbestrijding kan u helpen de pijn te laten verdwijnen, te verlichten of beheersbaar te maken. Dit doen wij met diverse methoden en technieken.

 

Bijvoorbeeld:

  • met medicijnen
  • TENS (het stimuleren van de zenuw door de huid heen)
  • het blokkeren van de zenuw met priktechnieken
  • neuromodulatie

 

Operatieafdelingen

De meeste ingrepen tegen pijn vinden plaats op de poliklinische operatiekamer. Het plaatsen van een neurostimulator voor neuromodulatie gebeurt op de klinische operatiekamer.

 

Regionaal Palliatief Consultteam voor de huisartsen in de regio

De pijnbestrijding werkt nauw samen met het ‘Palliatief Consultteam’. Dit team bestaat uit artsen en verpleegkundigen en heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren of te behouden bij patiënten voor wie geen genezing meer mogelijk is. Het team heeft ervaring met de vaak ingewikkelde medische problemen die kunnen ontstaan in deze fase van het ziekteproces.

Neuromodulatie

St Jansdal werkt sinds kort met de Intellis® neurostimulator. Het apparaatje is de kleinste oplaadbare neurostimulator ter wereld. Dit medische implantaat geeft via één of meerdere geleidingsdraden elektrische pulsen af in de ruimte rond het ruggenmerg. Hierdoor ontstaat verlichting van bepaalde vormen van zenuwpijn. Ook implanteren wij pijnpompen( Synchromed II®) en geven wij de bijbehorende begeleiding, naast de periodieke vullingen van deze pompen.

 

Lees hier een patiëntenervaring