l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Pijnbestrijding

Het voelt als geschenk uit de hemel

Bert van Houwelingen uit Steenwijk kreeg rond de kerst de neurostimulator Intellis. Hij is één van de eerste patiënten in Nederland. Het voelt voor hem als een geschenk uit de hemel: “Direct na de operatie voelde ik al verschil. Ik had weer een warme voet en liep direct goed. Ook kan ik eindelijk weer op mijn linkerzij slapen.”

 

Pijn beheerst al jaren zijn leven. “Het heeft me zoveel gekost. Ik kan bijvoorbeeld niet meer werken”, vertelt hij met verdrietige stem. Eind jaren ’90 begon het met rugklachten. Het ging al snel van kwaad tot erger. “Eerst dachten ze dat het allemaal psychisch was”, vertelt Bert. “Het ging alleen maar bergafwaarts. Bij een second opinion in het Radboud bleken vijf wervels helemaal versleten te zijn. De arts daar noemde pijnspecialist BrocadesZaalberg uit het St Jansdal als allerlaatste optie.”

 

Neurostimulator

Dokter BrocadesZaalberg zorgde ervoor dat Bert een neurostimulator kreeg. “In de eerste jaren werkte het ding goed”, geeft Bert aan. “De pijnen waren een stuk draaglijker en ik kon meer doen. Zo’n drie jaar geleden namen de klachten helaas weer toe. De draden bleken door verzuring niet optimaal meer te werken. Het apparaat is er toen uitgehaald.”

 

Winst

Pas eind vorig jaar durfde hij het aan om een nieuwe neurostimulator te nemen. “De operatie in 2006 was dramatisch, ik had zoveel pijn”, legt Bert uit. “Hier had ik echt nachtmerries van. Op een gegeven moment werd de pijn weer zo hevig dat er echt geen andere mogelijkheid meer was; ik moest weer een nieuwe. Het team op de pijnpoli overtuigde me. En nu heb ik spijt dat ik het niet eerder heb laten doen.”

 

De positieve effecten zijn groot. “De pijn in mijn been heb ik niet meer gevoeld. Dat is bijna onwerkelijk”, aldus Bert. “Ik trek bijvoorbeeld nu ook gewoon een spijkerbroek aan zonder problemen. Wandelen lukt een paar honderd meter. Dit is al zo veel meer dan eerst. Ook heel fijn is dat ik de Intellis niet voel omdat het een continue prikkeling afgeeft. Dat was bij het oude apparaat niet zo, die voelde ik continu.”

 

Bert heeft goede ervaringen met de medewerkers op de pijnpoli: “De begeleiding daar is echt super. Ik voel me zo begrepen door dokter Brocades en zijn team. Ook de manier hoe zij met mij in gesprek gaan is heel prettig. Zij hebben me er doorheen gesleept. Het klinkt misschien gek, maar het ziekenhuis voelt haast als een soort thuis.”