l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Goede begeleiding

Naast het bieden van een vakkundige behandeling, vinden onze kaakchirurgen en hun assistenten het heel belangrijk om u zo goed mogelijk te begeleiden. Zij realiseren zich heel goed dat een bezoek aan de kaakchirurg voor veel mensen spannend is. Zij proberen u daarom zoveel mogelijk op uw gemak te stellen en de nervositeit zoveel mogelijk weg te nemen. De huiselijke sfeer in de polikliniek draagt daaraan bij. Ons doel is dat u gerustgesteld de stoel in gaat en er opgelucht weer uitkomt!

Implantaten

Als de eigen tanden en kiezen inclusief de wortel niet (meer) aanwezig zijn kan gedacht worden aan het toepassen van implantaten. Enkele voorbeelden zijn: na een ongeval, na ontstekingen of bij een gedeeltelijk of volledig loszittend kunstgebit. Samen met uw behandelaar overlegt u of implantaten een goede oplossing voor u zijn. Een implantaat is het beste te vergelijken met een kunstwortel. Deze vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Een implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of gebitsprothese. Implantaten zijn gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Al onze kaakchirurgen zijn zeer ervaren in het plaatsen van implantaten. Dit gebeurt operatief op de polikliniek onder lokale verdoving.

 

Er moet zowel voldoende hoogte en breedte zijn van het bot om een implantaat te kunnen plaatsen. De kaakchirurg kan dit voor u nagaan door bijvoorbeeld röntgenfoto’s te maken. Als er onvoldoende bot aanwezig is kunnen implantaten niet zonder meer geplaatst worden. Dit betekent overigens niet dat implantaten niet mogelijk zijn. Het is mogelijk om bot aan te brengen, soms in een aparte operatie.

 

Als er voldoende bot van goede kwaliteit aanwezig is, zijn implantaten, met name in de onderkaak, succesvol in meer dan 95 procent van de gevallen. Indien onvoldoende bot aanwezig is en er daarom bot aangebracht moet te worden is het succes-percentage geringer. Ook blijkt bij rokers het succespercentage duidelijk minder.