l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Moeder-KindCentrum-Geboortezorg

Family Centered Care

Wij werken volgens de visie: Family Centered Care, oftewel gezinsgerichte zorg. Dit houdt in dat het gezin centraal staat in onze zorgverlening.

 

Wij behandelen het gezin met waardigheid en respect en luisteren zoveel mogelijk naar hun individuele wensen, rekening houdend met hun kennis, waarden, overtuigingen en culturele achtergrond. Daarnaast vinden wij het belangrijk om het gezin van eerlijke en volledige informatie te voorzien, zodat zij als gelijkwaardige partners kunnen samenwerken in het zorgproces.

 

Wij ondersteunen en moedigen het gezin aan om actief deel te nemen aan het zorgproces op het niveau en in de mate waarin zij dit zelf wensen en hierbij zoveel mogelijk zelf de regie te nemen.

 

Het is de keuze van het gezin om familie te laten deelnemen aan het zorgproces en het gezin kiest zelf wie er tot de familiekring behoort.

 

Moeder en kind blijven bij elkaar

Een van de kenmerken van Family Centered Care is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. Ook hebben we speciale couveusesuites voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.