Borstvoedingsspreekuur
Het lactatiespreekuur is bedoeld voor:
- Zwangeren die worden begeleid door een gynaecoloog of klinisch verloskundige
- Kraamvrouwen die op de kraamsuites liggen na een bevalling
- Ouders waarvan de baby is opgenomen op de couveusesuite of kinderafdeling
Borstvoeding geven
Het geven van borstvoeding is in principe een natuurlijk proces. Echter niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend om borstvoeding te geven. Steeds minder vrouwen geven borstvoeding en niet elke vrouw geeft het voldoende lang. De samenstelling en de beschermende eigenschappen van moedermelk spelen een belangrijke rol bij de opbouw van het immuunsysteem en de groei van hersenen en zenuwstelsel. Borstvoeding is dan ook de beste voeding die een baby kan krijgen.
Wat doet een lactatiekundige?
Er kunnen problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding. In dat geval kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. In ziekenhuis St Jansdal werken enkele lactatiekundigen bij wie ouders terecht kunnen met alle vragen en advies over borstvoeding. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van moeder en kind bij de borstvoeding. Ook negatieve ervaringen met betrekking tot het geven van borstvoeding kunnen met hen gedeeld worden. De lactatiekundigen zijn er ook voor na de bevalling, bijvoorbeeld als er problemen zijn bij het geven van borstvoeding of om vragen te beantwoorden over medicijngebruik bij borstvoeding.
Bereikbaarheidsgegevens
De lactatiekundige is er elke dag behalve woensdag. Bel voor het maken van een afspraak 0341 - 46 3627. De lactatiekundigen zijn ook bereikbaar via e-mail lactatiekundigen@stjansdal.nl.
Vragen zonder afspraak
Voor vragen waarbij geen observaties van de moeder en/of baby noodzakelijk zijn, is de lactatiekundige op maandag en donderdag ook telefonisch te bereiken via (0341) 46 3409. Hiervoor is geen afspraak nodig.
Het St Jansdal is in het bezit van het certificaat Zorg voor Borstvoeding (WHO/UNICEF).