l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

St Jansdal neemt nieuwe PET/CT-scan in gebruik

HARDERWIJK – Vanaf 5 juli maakt de afdeling radiologie in het st Jansdalziekenhuis gebruik van een nieuwe PET/CT-scan.

HARDERWIJK – Vanaf 5 juli maakt de afdeling radiologie in het st Jansdalziekenhuis gebruik van een nieuwe PET/CT-scan.

De scanner geeft in één onderzoek informatie over het inwendige weefsel en kan tumoren en ontstekingsprocessen snel en nauwkeurig opsporen. Door dit onderzoek aan te bieden, zijn patiënten van het St Jansdal hiervoor minder afhankelijk van andere centra.

Nucleair radioloog, Susan Meijer: “De PET/CT-scan is een gecombineerd onderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van radioactieve stof en röntgenstraling. Het is een veilige en betrouwbare techniek waarmee we zowel de fysiologie als anatomie in beeld kunnen brengen. Het onderzoek is van grote waarde in het opsporen en lokaliseren van kwaadaardige tumoren en ontstekingsprocessen.”

 

Oncologische diagnostiek

 

De nieuwe PET/CT-scan zal in eerste instantie alleen voor oncologische diagnostiek worden ingezet. Meijer: “We gaan de PET/CT-scan vooralsnog gebruiken bij borstkanker- en longkankerpatiënten. Met behulp van de scanner kunnen we zien waar de tumor zich bevindt en hoe uitgebreid deze is. Ook kunnen we iets zeggen over het effect van een eventuele behandeling op de tumor. In de nabije toekomst zal de scanner ook worden ingezet bij patiënten die een andere vorm van kanker hebben of goedaardige aandoeningen.”

 

Zorg dichtbij

 

Maud Keltjens, hoofd radiologie en functieafdeling is blij met de ingebruikname van de PET/CT-scan. “Door deze beeldvormende diagnostiek aan te bieden, brengen we de zorg dichtbij huis. Patiënten die bij ons onder behandeling zijn, kunnen nu in hun vertrouwde omgeving onderzocht worden en hoeven niet naar een ander ziekenhuis af te reizen.”
De PET/CT-scan zal drie dagdelen in de week in gebruik worden genomen, waardoor gemiddeld negen patiënten in een week worden onderzocht. Dit zal worden uitgebreid naar meerdere dagen en uiteindelijk naar gemiddeld tien patiënten op één dag, gedurende vijf dagen per week.

 

 

Medewerkers van de afdeling radiologie, waaronder de MBB’ers die met de nieuwe PET/CT scan gaan werken, zijn trots op de komst van de PET/CT scan.