l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

KCL

Hoge kwaliteit

Het Klinisch chemisch laboratorium en de Trombosedienst van Ziekenhuis St Jansdal hebben in juli 2014 als eerste Klinisch chemisch laboratorium en Trombosedienst in Nederland de accreditatie volgens de ISO 15189-normen behaald, met registratienummer M081. M081 - Raad voor Accreditatie (rva.nl)

 

Zij voldoen hiermee aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen voor Medische Laboratoria. Hiermee laten het Klinisch chemisch laboratorium en de Trombosedienst zien dat zij aantoonbaar goede kwaliteit leveren aan patiënten en artsen.

Antidepressiva-test

Heeft u problemen met uw medicijnen tegen een depressie, psychose of angststoornis? Slaan deze niet aan of heeft u last van vervelende bijwerkingen? Dan is onze antidepressiva-test misschien iets voor u! Met deze test onderzoeken wij welk medicijn en welke dosering voor u het beste is.

 

In Nederland gebruiken bijna één miljoen mensen medicijnen tegen een depressie, psychose of een angststoornis. Veel mensen hebben baat bij deze medicijnen. Maar er zijn ook mensen bij wie deze medicijnen niet het gewenste effect hebben of die last hebben van vervelende bijwerkingen. Om te achterhalen waarom deze medicijnen niet het gewenste effect hebben, kunnen de medewerkers van Medicatielab een antidepressiva-test uitvoeren.

 

Waarom werken bepaalde medicijnen niet?

Als bepaalde medicijnen tegen een depressie, psychose of een angststoornis niet het gewenste effect hebben, kan dit het gevolg zijn van verschillen in de snelheid waarmee deze worden afgebroken door uw lichaam. Deze verschillen kunnen aangeboren zijn. Aan de hand van een antidepressiva-test (bestaande uit een simpele speekseltest) kan Medicatielab onderzoeken of er bij u sprake is van zo’n aangeboren verschil.

 

Wat is een antidepressiva-test?

Door middel van een antidepressiva-test (simpele speekseltest) bekijkt Medicatielab of een vertraagde of versnelde afbraak van medicijnen de problemen kan verklaren die u ervaart bij uw medicijnen. Vervolgens geven wij advies over uw behandeling aan uw behandelaar (huisarts of psychiater). Zo heeft uw behandeling meer kans van slagen.

 

Kijk voor meer informatie op www.antidepressiva-test.nl

Breed scala aan onderzoeken

Ons laboratorium bedient een breed scala aan klanten. Patiënten uit het ziekenhuis, van de huisarts, GGz Centraal, de Trombosedienst, verloskundigenpraktijken, instellingen in de regio en via het Medicatielab landelijk psychiatrische patiënten.