l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Kinderastma poli

Benauwd zijn, hoesten, een piepende ademhaling, jeuk, snotteren en kriebel aan de neus of ogen. Kinderen met astma, allergieën of eczeem hebben hier vaak last van. Bij astma reageren de longen op prikkels van buitenaf zoals huisstofmijt, koude lucht of parfum, terwijl andere mensen daar helemaal geen last van hebben.

 

Vaak heeft een kind met astma ook eczeem of een allergie. Astma en allergische aandoeningen zoals eczeem, hooikoorts en (voedsel)allergieën zijn een van de meest voorkomende ziektes bij kinderen.

 

Kinderartsen Naomi Reijmerink, Andjenie Madhuban en Dave van de Velde hebben longziekten en allergie als aandachtgebieden. Samen met Physician Assistant Annemarie Wolbrink en kinder- en tienerlongverpleegkundige Michel Smit zorgen zij voor de kinderen met astma, eczeem en allergieën.

 

Het team begeleidt zowel de kinderen als de ouders. Ze geven uitleg over de ziekte en bieden adviezen over het voorkomen van klachten. Bijvoorbeeld door het vermijden van prikkels zoals rook en stoffen waar een allergie voor bestaat, door goed te sporten om je longen te verbeteren of door een leefwijze aan te passen. Ook bepalen ze de juiste medicijnen. Als dit op orde is, kunnen veel kinderen zonder of met weinig klachten leven. Kinderen krijgen enkele malen per jaar een afspraak. Graag verzoeken wij u alle medicatie van uw kind mee te nemen naar het spreekuur. De ene keer met de arts of Physician Assistant en de andere keer met de verpleegkundige. Kinderen kunnen op de kinderafdeling in Harderwijk terecht voor (voedsel) allergietesten en immunotherapie voor hooikoorts en huisstofmijtallergie.

 

Naomi Reijmerink, kinderarts: “ Als kinderen voor het eerst komen, hebben ze veel klachten. Door hun benauwdheid kunnen ze niet meedoen met renspelletjes. Door de jeuk van eczeem en allergie slapen ze slecht. Ouders hebben vaak veel zorgen over wat wel of niet gegeten kan worden bij voedselallergie. We zien vaak dat kinderen er lang mee hebben rondgelopen. Door goede begeleiding en de juiste medicatie kunnen we ze veel bieden. Daarmee maken we het verschil. Het geeft mij veel voldoening als dit lukt.”

 

Wil je meer weten?

 

www.longfonds.nl

Een website voor informatie over astma en behandeling voor ouders.

 

https://astmakids.longfonds.nl/

Een website met informatie voor kinderen, een interactieve site.

 

www.cyberpoli.nl

Een website voor kinderen vanaf 12 jaar waar je kunt praten met lotgenoten en vragen kunnen stellen.