l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Stiltecentrum

Zowel op locatie Lelystad als locatie Harderwijk is een Stiltecentrum ingericht in het St Jansdal.

In het hart van het gebouw een ruimte die helemaal anders is ingericht dan elke andere ruimte in het ziekenhuis. Natuurlijk is het er vooral stil. Het is open voor patiënten bezoekers en medewerkers. In het Stiltecentrum kun je op je eigen manier even stil worden en afstand nemen.

In Lelystad bevindt het Stiltecentrum zich op de begane grond, volg looproute 0.50 en u ziet het bordje Stiltecentrum. In Harderwijk bevindt het Stiltecentrum zich op de eerste verdieping, looproute 1.21.

 

Er is ruimte om te ‘lezen en schrijven’: gedachten, gevoelens, hoop, gebeden: je kunt het opschrijven in het boek dat opengeslagen op de tafel ligt. Ook kun je aan die tafel gaan zitten om wat te lezen; naast Bijbel, Koran en (in Lelystad) Bhagavad Gita liggen er wat dichtbundeltjes en andere boeken.

 

Bezoekers kunnen ook een kaarsje op steken: een elektronisch kaarsje, dat je neer kunt zettten op de kandelaar.

 

In beide Stiltecentra zijn voorzieningen aangebracht, waardoor het voor Moslim-bezoekers mogelijk is hun gebed te doen in de goede oriëntatie.

 

Het Stiltecentrum is geen kerk, geen moskee, geen religieuze ruimte. Het is vooral een gastvrije ruimte, waar mensen op hun eigen manier tot zichzelf kunnen komen en daarbij gerespecteerd worden in wie ze zijn en op welke manier ze dat doen. Alle aanwezige materialen in het Stiltecentrum mogen daarvoor gebruikt worden, als ze na gebruik ook maar weer worden opgeruimd. Kaarsjes mogen natuurlijk op de kandelaar blijven staan.

 

Loop gerust eens binnen en neem eens een kijkje: u bent van harte welkom. En wie niet kan komen en toch eens een kaarsje ter bemoediging van een zieke naaste wil opsteken, kan dat thuis doen via www.stjansdal.nl/kaarsje.

 

    

 

Stiltecentrum Harderwijk                                                           Stiltecentrum Lelystad