l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Proctologie

Voor aambeien, kloofjes en fistels kunt u terecht op het wekelijkse proctologisch spreekuur. Het onderzoek en de behandeling vinden plaats op de Poliklinische Operatie Kamers (POK) en worden gedaan door chirurgen of de physician assistant die gespecialiseerd zijn in proctologie. Proctologie is een aandachtsgebied binnen de chirurgie, wat letterlijk in het Grieks betekent: 'kennis van de anus en endeldarm'. De proctologie richt zich op aandoeningen rond de anus. 

 

Tijdens het spreekuur op de POK controleert een assistente uw gegevens en geeft informatie over het onderzoek en de behandeling. Als u door de huisarts bent doorverwezen voor aambeien volgt direct behandeling op het proctologisch spreekuur. Voor de overige proctologische aandoeningen is eerst een inwendig onderzoek nodig, veelal met een zogenaamde proctoscopie. Dit onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. In een aantal gevallen is hierna direct behandeling mogelijk.

 

Uitslag 

De chirurg of physician assistant deelt na het onderzoek de diagnose mee en doet een behandelvoorstel. Soms is een telefonische follow-up voldoende om u te begeleiden, maar meestal volgt er een vervolgafspraak. Mocht uitgebreider inwendig darmonderzoek nodig zijn, krijgt u een doorverwijzing naar de maag-darm-leverarts.

 

Na de behandeling 

Na de behandeling bent u meestal binnen één of twee dagen weer op de been en zijn dagelijkse werkzaamheden weer mogelijk. 

 

Afspraak

Een afspraak voor het proctologisch spreekuur wordt door uw huisarts(assistent) gemaakt. In de meeste gevallen kunt u binnen een week op het proctologisch spreekuur terecht.