l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Bouwdeel Zuid

In november 2023 is Bouwdeel Zuid opgeleverd. Bouwdeel Zuid heeft vier bouwlagen. Het is een prachtig licht gebouw dat ontworpen is samen met de gebruikers en de ondersteunende diensten. Je vindt er de AOA (begane grond), de intensieve- en cardiocare (eerste etage), de kinder- en tienerafdeling (tweede etage) en de oncologie, chemo-unit en interne (derde etage).

AOA

Op de begane grond is de afdeling AOA gevestigd. Dit is een geheel nieuwe afdeling in het ziekenhuis. De AOA zal de doorstroom van patiënten vanuit de SEH gaan bevorderen. De AOA zorgt voor meer rust in de avonden en nachten op de verpleegafdelingen omdat patiënten niet meer in de avonden en nachten worden opgenomen op reguliere verpleegafdelingen.

 

 

Intensieve- en cardiocare

Op de eerste etage zit de intensieve- en cardiocare. Dit waren twee aparte afdelingen en met de ingebruikname van Zuid is dit één afdeling. Dit betekent een heel nieuwe manier van samenwerken voor de medewerkers. De afdeling is mooi ruim opgezet. Met grote patiëntenkamers waar voldoende ruimte is om deze intensieve zorg te kunnen geven. Veel van de apparatuur is nieuw en zal zeker zorgen voor nog meer werkplezier.

 

 

Kinder- en tienerafdeling

Op de tweede etage zit de kinder- en tienerafdeling. Deze afdeling heeft een prachtig groot speeldak, waar speeltoestellen komen. De personele ruimten kijken ook uit op dit prachtige dak en hebben veel ramen en een mooi uitzicht.

 

 

Oncologie, chemo en interne

Op de bovenste etage is de oncologie, chemo-unit en interne afdeling. Vanuit een lounge met comfortabele stoelen kijken patiënten uit op een prachtig dakterras. Op de oude afdeling werden gesprekken (onder andere ‘slecht nieuwsgesprekken’) vaak in een klein en krap kamertje gehouden. Straks kan de lounge gebruikt worden voor deze gesprekken. Ook kunnen patiënten die chemotherapie krijgen zomers naar buiten met een bed.

Nieuwbouw radiologie en cardiologie

In december 2020 is de uitbreiding van de afdeling radiologie aan de oostkant van het ziekenhuis opgeleverd. Het nieuwbouw- en renovatieproject van St Jansdal verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. Op de begane grond bevindt zich de afdeling radiologie met onder andere twee MRI’s, een niersteenvergruizer, doorlichtkamer en een PET/CT Scan. Op de eerste verdieping is de polikliniek cardiologie gebouwd.