l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Feestelijke opening nieuwbouw

Op donderdag 8 juli 2021 is de nieuwbouw van radiologie, de afdeling cardiologie en de personele ruimtes van het OK-complex van St Jansdal Harderwijk op feestelijke wijze geopend.

Tijdens de opening, die ook digitaal te volgen was, hebben enkele sprekers verteld over de nieuwe ruimtes. De bouwhelm is daarna symbolisch overhandigd aan de leidinggevenden van de nieuw te bouwen afdelingen in bouwdeel Zuid, het volgende project van het Masterplan.

 

 

Afdeling radiologie

De bouw van de radiologie bestond uit twee fases. In de eerste fase is een nieuwe vleugel aan het ziekenhuis vast gebouwd. Na de oplevering in december 2020 is ook de bestaande afdeling verbouwd. Op de begane grond bevindt zich de afdeling radiologie met onder andere twee MRI’s en twee CT-scanners. Met deze extra capaciteit kan St Jansdal de korte wachttijden voor de patiënten hanteren. Daarnaast beschikt de afdeling over een dexascan, angiokamer, een niersteenvergruizer, een doorlichtkamer en een PET-CT. Op het OK-complex is een nieuwe Hartkatheterisatie-kamer gebouwd. “De nieuwe afdeling radiologie is toekomstbestendig. Het is een plek geworden waar we veel kunnen betekenen voor mensen in de regio,” vertelt Chris de Jong, radioloog.

 

 

Polikliniek cardiologie

Op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel is de polikliniek cardiologie gekomen. Patiënten worden bij binnenkomst ontvangen bij de balie en kunnen vervolgens plaatsnemen in een ruime, lichte wachtkamer. “We zijn dankbaar dat we met cardiologie op deze ruime locatie kunnen zitten en we hier onze patiënten kunnen ontvangen,” aldus Lucas Klein, cardioloog.

 

Personele ruimtes OK-complex

Ook de personele ruimtes van het OK-complex zijn officieel geopend. Door de aanpassingen op de afdeling OK kan de volgende fase van de bouw goed aansluiten op dit gebied. Het OK-gebied wordt verder uitgebreid met onder andere nieuwe poliklinische OK’s.

 

St Jansdal zorgt goed

Gert Jan van Noort, wethouder gemeente Harderwijk: “Wij zijn blij voor de inwoners van deze regio en met name voor de patiënten. Het ziekenhuis is heel belangrijk voor deze regio. Het motto van het ziekenhuis is ‘St Jansdal zorgt goed’ en daar hebben wij alle vertrouwen in.”

 

Felicitatie van Siemens

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “Wij feliciteren St Jansdal met de opening van haar verbouwde en heringerichte afdelingen radiologie, cardiologie en personele ruimtes van de OK. Zo kan dit mooie ziekenhuis haar zorg voortaan nog meer op maat toesnijden op de patiënt, dankzij de modernste apparatuur en ruimtelijke inzichten. Vanuit ons langdurige partnership met St Jansdal zijn wij verheugd om te hebben kunnen adviseren bij de herinrichting en ontwerp van de afdeling radiologie, naast het leveren van beeldvormende apparatuur. Dit alles voor een optimale patiëntbeleving, want een nauwkeurige integrale diagnose maakt een preciezere behandeling mogelijk.”

 

Bekijk de rondleiding over de nieuwbouw: https://youtu.be/6YscRl6vUn0

 

Bekijk de foto's

 

9 juli 2021