l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Verpleging - leerling

Uitbreiding scopiecentrum Lelystad

Op maandag 7 november 2022 is het hernieuwde scopiecentrum geopend in St Jansdal Lelystad. MDL-arts Daphne Hotho knipte in de aanwezigheid van haar collega’s het lintje door. “We kunnen veel meer patiënten helpen en voor de inwoners van Lelystad is de zorg nog dichterbij huis.” In het scopiecentrum kunnen patiënten terecht voor onderzoeken en behandelingen van het maag- en darmkanaal en de luchtwegen. Door de uitbreiding van het centrum ontstaat er meer privacy, rust en de patiënt kan sneller weer naar huis.

 

In het scopiecentrum locatie Lelystad zijn meer bedden gekomen. De patiënt slaapt hier na een scopie uit. Daarnaast is een tweede scopiekamer in gebruik genomen. Door de uitbreiding kan een deel van de scopieën die nu in Harderwijk plaatsvinden, in Lelystad worden gedaan. Dit geeft ruimte in locatie Harderwijk, waardoor de zorg daar ook beter doorgang heeft. Door op beide plekken te werken, kan St Jansdal aan elke patiënt passende zorg aanbieden. In Lelystad vinden de laag-complexe, hoog-volume ingrepen plaats. In Harderwijk blijven de complexe ingrepen, spoed en scopieën voor klinische patiënten. Zo bieden we de juiste zorg op de juiste plek!

 

Het scopiecentrum locatie Lelystad is zeer patiëntvriendelijk ingericht. De patiënt ervaart hier rust en privacy doordat alles op één plek plaats vindt, zowel de opname als het uitslapen is op dezelfde afdeling. Hierdoor zijn ook minder overdrachtsmomenten nodig aan verschillende zorgverleners en de patiënt kan sneller weer naar huis. St Jansdal krijgt van patiënten die hier een scopie ondergaan een hoge beoordeling op het proces.

 

     

 

Foto links: Riet van Vulpen

 

Foto rechts: Ninke Hagoort, zorgmanager, Bianca Hoorn, bedrijfsleider, Daphne Hotho, MDL-arts en Riet van Vulpen, verpleegkundige