l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Afleveringen TV-programma Opname 2012

Aflevering 18

 

In deze aflevering loopt Angelique in Ziekenhuis Gelderse Vallei mee met KNO arts dr. Boek. Naast KNO arts is hij gespecialiseerd in plastische chirurgie. Vandaag opereert hij 2 patiënten met huidkanker.

 

In het Slingeland Ziekenhuis brengt Angelique een bezoek aan het stiltecentrum. Een speciale ruimte ingericht voor mensen die een dierbaar persoon verloren hebben. Voor overleden kinderen hangt er een prachtig kunstwerk waar ouders een vlinder met de naam van hun overleden kind op kunnen hangen.
Ook de naam van Charlotte hangt daar op een vlinder. Dit is de overleden dochter van Geertje Bosman-Visser. Charlotte overleed na 26 weken in de buik van haar moeder en werd dood geboren.
Voor moeder Geertje is het stiltecentrum dan ook een bijzondere plek.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis is Dick Keizer terug in het ziekenhuis. Een paar weken geleden was hij daar voor onderzoek in het slaapcentrum. Hij sliep daar een nacht terwijl hij gekoppeld was aan allerlei apparatuur omdat hij niet goed slaapt. Uit dit onderzoek bleek dat hij apneu heeft.
Apneu is de onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden en is een veelvoorkomend probleem. Vandaag krijgt hij apparatuur aangemeten die hij 's nachts op moet houden waardoor hij, als het goed is, geen last meer heeft van apneu.

 

 

 

Aflevering 17

 

In deze aflevering ontmoet Angelique in het St Jansdal Ziekenhuis de heer en mevrouw Strombroek. Ze zitten aan de koffie en hebben daarna een afspraak bij hun behandelend arts. Helaas zijn ze de laatste tijd regelmatig in het ziekenhuis geweest.

In het Slingeland Ziekenhuis mag Angelique zich even uitleven op de 'Slingelance'. De kleine wagentjes zijn bedoeld om ziekenhuisbedden makkelijk en snel te verplaatsen. Maar sturen is daarbij niet altijd even makkelijk, zo ondervindt ook Angelique.

 

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei spreekt Angelique met Juan Bastidas. Hij is in het ziekenhuis terecht gekomen omdat hij een blindedarmontsteking heeft.
Jordy van de Krol ligt op de afdeling omdat hij geopereerd moet worden aan zijn enkel. Daar zit een stukje bot dat pijnklachten veroorzaakt.  


Tot slot bezoekt Angelique revalidatiecentrum Salem dat onderdeel uitmaakt van het St Jansdal Ziekenhuis. In het revalidatiecentrum komen voornamelijk mensen voor herstel en balans na borstkanker en voor longherstel.
In het centrum is ook mevrouw van Oene, haar zagen we vorig seizoen toen er borstkanker bij haar geconstateerd werd. Hoe is het met haar en waarom is herstel en balans belangrijk voor haar?

 

 

 

Aflevering 16

 

In deze aflevering is Angelique, net als vorige week, op de slaapafdeling van het St Jansdal Ziekenhuis. Daar ontmoette ze in de vorige aflevering de heer Keizer. Hij bleef een nacht in het ziekenhuis slapen omdat hij vermoed dat hij last heeft van apneu. Apneu is de onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden en is een veel voorkomend probleem. 
Angelique spreekt hem 's ochtends als hij net is afgekoppeld van de apparatuur.  

 

In de Gelderse Vallei in Ede is Angelique op de kinderafdeling. Daar ontmoet ze Erwin en Mariska die bij hun dochtertje Charlotte op bezoek gaan. Charlotte is te vroeg geboren en moet daarom nog in het ziekenhuis blijven.

In het Slingeland Ziekenhuis ontmoet Angelique mevrouw te Grotenhuis. Zij heeft een afspraak bij gynaecoloog dr. Malmberg omdat ze een verzakking heeft. Gevolg daarvan is dat men veel last heeft van urineverlies en dat de baarmoeder te ver naar beneden is gezakt. Voor mevrouw te Grotenhuis betekent het dat ze geopereerd wordt.


En vorig seizoen zag u dat dhr. Landeweerd in het ziekenhuis was omdat hij een hersenbloeding had gehad. Hij was niet meer in staat om te praten. Angelique zoekt hem op om te kijken hoe het met hem gaat.

 

 

 

Aflevering 15

 

In deze aflevering is Angelique op de slaapafdeling van het St Jansdal Ziekenhuis. Op deze afdeling blijven mensen die een slaapprobleem hebben, in de zin van snurken of apneu, een nacht slapen. Apneu is de onderbreking van de ademhaling van langer dan 10 seconden en is een veelvoorkomend probleem. 3 tot 7 % van de bevolking heeft er last van.
In de nacht die ze in het ziekenhuis verblijven zijn ze gekoppeld aan allerlei apparatuur die o.a. de ademhaling in kaart brengt. Op deze afdeling volgt Angelique dhr. Keizer. Hij heeft last van extreme vermoeidheid en vermoed dat dit komt door apneu. Om daar achter te komen verblijft hij een nacht in het slaapcentrum.

 

In de Gelderse Vallei in Ede gaat Angelique langs bij internist dr. Baars. Naast internist is hij gespecialiseerd in oncologie. Vandaag krijgt hij 2 patiënten op zijn spreekuur die midden in een chemobehandeling zitten. Hij begeleid hen in dit traject. Na elke kuur komen ze langs en bespreken ze hoe het gaat, of de kuur te zwaar is en wat de resultaten tot dan toe zijn.

 

In het Slingeland Ziekenhuis komt meneer Ter Horst voor een bypass. Vorige week zag u dat hij in het ziekenhuis was voor zijn zwarte teen. Na onderzoek bleek dat zijn vaten naar het been niet meer goed functioneren. Daarom wordt hij vandaag geopereerd door vaatchirurg dr. Scharn.
En Angelique brengt een bezoek aan de kraamafdeling waar ze familie Koolenbrander treft.

 

 

 

Aflevering 14

 

In deze aflevering gaat Angelique in ziekenhuis de Gelderse Vallei langs bij de apotheekafdeling. Niet zomaar 'de' apotheek maar ze gaat met apotheker Sebastiaan Rebel naar de ruimte waar ze cytostatica maken. Cytostatica is een middel dat gebruikt wordt tegen kanker, het zit onder andere in een chemokuur.

De cytostatica is een gevaarlijke stof omdat het lichaamscellen afbreekt. En het maakt daarbij geen onderscheid tussen de goede en kwade cellen. De bereiding daarvan moet dan ook uiterst zorgvuldig gedaan worden. Een verkeerde hoeveelheid of samenstelling kan de dood voor de patiënt betekenen.

In de allereerste uitzending van Opname zag u dat Angelique in gesprek ging met Suzanne Schouten. Zij kwam in het ziekenhuis voor een IVF behandeling. Vandaag ziet u dat ze in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is voor de terugplaatsing.

 

In het Slingeland Ziekenhuis ontmoet ze vaatchirurg dr. Scharn. Met hem gaan ze langs bij dhr. Geurts die onverwachts geopereerd moest worden aan een aneurysma, een verwijding van een deel van het vaatstelsel. Hij kwam door een ongeval in het ziekenhuis terecht waar bij onderzoek bleek dat hij ook snel geopereerd moest worden.
Ook spreekt ze dhr. Ter Horst. Hij is in het ziekenhuis omdat hij een teen heeft die niet meer goed doorbloed. Dr. Scharn bekijkt wat er gedaan kan worden om de teen te redden.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis ontmoet Angelique twee patiënten die een behandeling krijgen om kalk te vergruizen. Dit wordt gedaan met hetzelfde apparaat als de niersteenvergruizer. Alleen wordt die nu gebruikt voor bijvoorbeeld de schouder en de hak. Iemand die een schouder verrekt heeft kan een plek krijgen waar zich kalk gevestigd heeft. Door die kalk kun je pijnklachten krijgen. De kalk wordt verwijderd door de vergruizer. Door geluidsgolven, waar je normaal gesproken ook een ruit mee kunt breken, wordt het kalk verwijderd. Een pijnlijke ingreep, zo zag ook Angelique.

 

 

 

Aflevering 13

 

In deze uitzending is Angelique op de kraamafdeling van Ziekenhuis de Gelderse Vallei. Daar ontmoet ze Purdy en Bob van der Vusse. Purdy is in het ziekenhuis omdat ze vandaag een keizersnee krijgt. Haar kindje ligt in een stuit waardoor het niet op de normale manier geboren kan worden. Gynaecoloog dr. Klapwijk legt uit waarom en we volgen hem tijdens de operatie. U ziet hoe de prachtige zoon van Purdy en Bob geboren wordt.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis neemt Angelique een kijkje achter de schermen bij het mortuarium. Patienten die in het ziekenhuis overlijden worden daar naartoe gebracht. Een verpleegkundige legt uit op welke manier ze dit doen zodat overige bezoekers van het ziekenhuis daar zo min mogelijk van merken. De medewerker van het mortuarium vertelt wat er gebeurt als het lichaam bij hen binnen komt.  

In het Slingeland Ziekenhuis is Martijn Veenhuysen op de kinderafdeling. Martijn heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Angelique gaat met hem in gesprek.
Vorige week zag u dat dhr. Roelofs in het ziekenhuis was met geheugenproblemen. Op de geriatrieafdeling werd een geheugenonderzoek gedaan. De uitslag daarvan was niet in de lijn der verwachting, dhr. Roelofs bleek een hersentumor te hebben. In deze aflevering bezoekt Angelique hem om te horen hoe het met hem en de familie gaat.

 

 

 

Aflevering 12

 

 In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen blikken we kort terug op het verhaal van Lonneke te Kamp. De jonge borstkankerpatient die we vorig seizoen regelmatig in het Slingeland Ziekenhuis tegen kwamen. In december vorig jaar is zij, vlak na haar laatste bezoek aan Gambia, overleden.

In het Slingeland Ziekenhuis is Angelique op de geriatrie afdeling. Daar heeft Henk Roelofs een afspraak op de geheugenpoli. Hij is soms wat vergeetachtig en heeft verder wat kleine geheugenprobleempjes. dr.Scholtzel neemt wat testjes af, zijn bloed wordt onderzocht en hij krijgt een MRI scan.

In het St Jandal Ziekenhuis neemt Angelique een kijkje achter de schermen bij de centrale sterilisatie. De plek waar al het gereedschap voor operaties vies binnen komt, gereinigd en ontsmet wordt en vervolgens weer steriel de OK op gaat.

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei zijn we op de fertiliteitsafdeling. Daar komt Suzanne Schouten voor een IVF poging. Ze heeft het traject al eerder doorstaan met als resultaat een gezonde zoon. Vandaag krijgt ze een echo om te kijken of ze mag beginnen met het prikken van hormonen. Angelique gaat in gesprek met haar.