l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Afleveringen TV-programma Opname 2011

Op 18 december 2011 zag u de laatste aflevering van dit seizoen. Maar 'Opname' komt terug!
Vanaf zondag 22 april 2012 zendt Omroep Gelderland een nieuwe serie uit.
We hopen dat u, net als dit seizoen, weer massaal gaat kijken.

 

Aflevering 11

In deze laatste uitzending van het seizoen is Angelique in Ziekenhuis de Gelderse Vallei bij de Dikke Vrienden Club. Een programma speciaal opgezet voor kinderen met overgewicht. In een eerdere aflevering sprak ze daar met Joppe Leerling en dr. Meijers. Joppe is één van de kinderen die bij de DVC zit. Hij krijgt daar voorlichting van een psycholoog, kinderarts en fitnessinstructeur.
Deze keer ontmoet ze Joppe in het zwembad van Harderwijk waar hij fitness krijgt.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis heeft Angelique een gesprek met Samantha Godwin en haar moeder Jannette Bout. Samantha kreeg in augustus dit jaar eindelijk een nier van haar moeder. In de periode daarvoor moest ze 6 keer per week naar het ziekenhuis voor nierdialyse. Hoe is het nu met haar? En hoe heeft haar moeder alles ervaren? Een nier afstaan is niet niets.

 

In het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem komt Angelique Lonneke te Kamp en haar moeder tegen. Lonneke heeft borstkanker en weet dat ze niet meer beter zal worden. Eerder zagen we hoe zij voor scans in het ziekenhuis was en dat ze aan de chemo lag. Hoe is het nu met haar en gaat ze binnenkort nog weer naar Gambia waar ze handgemaakte urnen laat maken?

 

In hetzelfde ziekenhuis komt Angelique op de SEH Jolanda Koster, mevrouw Weeren en Erna Aalders tegen. Allen zijn die dag binnengekomen. Jolanda ging onderuit in de supermarkt en brak haar heup, mevrouw Weeren is thuis gevallen en Erna Aalders is aangereden.
Hoe is het om zo plotseling in het ziekenhuis te komen?

 

En tot slot ziet u beelden van de danswedstrijd van Lisa Meijer. Met haar had Angelique niet lang geleden een bijzonder gesprek waarin Lisa vertelde dat ze ontzettend goed kon dansen. Op zich niet heel bijzonder maar wel als je weet dat ze in een rolstoel zit. Angelique zocht haar op tijdens een danswedstrijd.

 

 

Aflevering 10

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei loopt Angelique mee met intensivist Mark van Iperen. Ze gaan langs bij mevrouw Klarenbeek. Zij is de vorige nacht opgenomen met een ernstige longontsteking en ligt sindsdien aan de beademing op de IC. De familie komt die ochtend voor het eerst weer bij haar kijken.
Er worden foto's van de longen gemaakt om te kijken of er vocht in zit en te zien hoe ernstig de ontsteking is. Aan de hand daarvan kan een behandelplan opgesteld worden.
Angelique wacht samen met de familie op de uitslagen.

 

In het Slingeland Ziekenhuis ontmoet Angelique bij de bloemenstal een mevrouw die op bezoek komt bij de buurman van het bedrijventerrein waar ze werkt. De buurman, Albert Schulting, is opgenomen op de afdeling cardiologie omdat hij een hartinfarct heeft gehad. Angelique loopt met de buurvrouw mee om te horen hoe het met hem gaat.

 

In hetzelfde ziekenhuis zitten Richard Bohmer, Melvin van Barneveld, Kjell Hulshof, Luca Ruesen, en Mark Collewijn in de wachtruimte van de gipskamer. De één met een ingetapete enkel de ander met gips om arm of been. Angelique helpt de artsen een handje, hopelijk niet te hardhandig.

 

Mevrouw van Oene is in het St Jansdal Ziekenhuis voor haar chemokuur. In eerdere afleveringen zag u dat er bij haar borstkanker geconstateerd werd. Later werd ze geopereerd en nu is ze met haar chemokuur bezig. Angelique spreekt haar om te horen hoe ze alles beleefd heeft.

 

 

Aflevering 9

In deze aflevering bezoekt Angelique mevrouw Noordzij in het St Jansdal Ziekenhuis. Ze heeft een dag eerder een nieuwe heup gekregen. Ze mag voor het eerst uit bed en loopt zelfs al een stukje door de gangen van het ziekenhuis. Roy Brokelman, orthopedisch chirurg heeft de operatie uitgevoerd en vertelt hoe zo'n nieuwe heup geplaatst wordt.

 

Iris Makkinga is in Ziekenhuis de Gelderse Vallei voor een endoscopie, een inwendig onderzoek van de darmen. Vorige week zag u dat ze op controle was bij dr. Bac omdat Iris de ziekte van Crohn heeft. Vandaag wordt gekeken of de remicade die ze krijgt aanslaat.

 

In het Slingeland Ziekenhuis is Lisa Meijer op controle bij kinderarts dr. Cuppen. Lisa is 16 jaar en zit al haar hele leven in een rolstoel. Omdat Lisa ook nierproblemen heeft en daardoor veel moet drinken heeft ze een pech katheter gekregen. Die moet om de 6 weken in het ziekenhuis vervangen worden. Vandaag is het tijd voor een nieuwe.

 

Tot slot bezoekt Angelique samen met Jeanette van Koesveld de theatervoorstelling 'Ontboezemingen'. In een eerdere aflevering kon u zien dat de cast van deze voorstelling in het St Jansdal Ziekenhuis was om te weten te komen wat het betekent om borstkanker te hebben. Jeanette sprak daar toen over haar eigen beleving van de ziekte. In deze aflevering kijkt ze samen met Angelique naar het resultaat.

 

 

 

Aflevering 8

In deze aflevering loopt Angelique mee met dr. Cuppen op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis. Daar heeft familie Schieven een afspraak met hun zoontje Levi, die acht maanden oud is.
Levi heeft een aangeboren hartafwijking, is al een keer geopereerd en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door kinderarts dr. Cuppen. Ze zijn dan ook regelmatig in het ziekenhuis te vinden.
Ook de familie Meijer is met enige regelmaat op de kinderafdeling te vinden. Hun dochter Lisa van zestien jaar is chronisch ziek en zit in een rolstoel. Om de zes weken wordt er in het ziekenhuis een nieuwe pech katheter ingebracht. Met haar en haar ouders Willy en Gerard heeft Angelique een bijzonder gesprek.

 

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei heeft Iris Makkinga een afspraak bij Dr. Bac, maag-lever-darm arts. Iris heeft de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van het darmkanaal. Ze is regelmatig in het ziekenhuis om de medicijnen goed af te stellen op haar klachten. Er wordt dan bloed geprikt om onder andere het hemoglobinegehalte te meten.

 

In Ziekenhuis St Jansdal neemt Angelique een kijkje achter de schermen bij de linnenkamer. Hier worden onder andere alle jassen, het beddengoed en de handdoeken verzameld.
Voor de jassen is zelfs een digitaal systeem ontworpen waarbij de arts een pasje langs de scan haalt en zijn schone jas in zijn maat gebracht wordt. Angelique bezoekt ook mevrouw Noordzij. Zij wordt vandaag geopereerd door dr. Brokelman. Hij plaatst een nieuwe heup bij haar.

 

 

 

Aflevering 7
In deze aflevering is mevrouw Giessen in het Slingeland Ziekenhuis op de longafdeling. Ze laat een röntgenfoto maken en komt voor controle bij dr. Hermsen. In 2007 werd bij haar longkanker geconstateerd. Ze kreeg daarvoor een chemokuur en sindsdien komt ze om de 4 maanden op controle.

Lonneke te Kamp, die we al eerder in uitzendingen zagen, is voor chemo in het ziekenhuis. Ze heeft tijdens de kuur een speciale kap op haar hoofd om het uitvallen van haar haar te voorkomen. Met Lonneke en haar zus heeft Angelique een mooi gesprek. 

Voor Samantha Godwin is het eindelijk zover. Ze krijgt vandaag een niertransplantatie in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht.
De nier van haar moeder blijkt, na vele onderzoeken, geschikt te zijn. Een bijzonder moment voor beiden.

In ziekenhuis de Gelderse Vallei is Angelique op de afdeling geriatrie bij dr. Verheijen. Ze bezoeken daar mevrouw Bremer die al een paar dagen in het ziekenhuis ligt voor onderzoeken. Een muzikale mevrouw die jarenlang in de band Tata Mirando gespeeld heeft. 

 

 

 

Aflevering 6
In deze aflevering bezoekt Angelique de afdeling cardiologie van het Slingeland Ziekenhuis. Daar ligt Jos Overvliet in het Omroep Gelderland bed. Hij heeft onlangs een hartinfarct gehad. Ook gaat ze op bezoek bij dhr. Schweckhorst. Vorige week kon u zien dat hij geopereerd werd aan longkanker. In deze aflevering bezoekt Angelique hem om te horen hoe het met hem gaat.

 

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei loopt Angelique mee met pastoraal medewerker Gert Dekker. Wat is het belang van zijn werk en wat betekent hij voor patiënten? Ze bezoeken Ruud Broekhuizen en dhr. Laurier.
Ruud is in het ziekenhuis opgenomen omdat hij een ernstige zwelling en veel pijn aan zijn hoofd heeft. De zwelling is inmiddels weer wat afgenomen maar de pijn is er nog. In het ziekenhuis weten ze nog niet waar zijn klachten vandaan komen.
De heer Laurier is onlangs aan darmkanker geopereerd en ligt voor zijn herstel in het ziekenhuis. Binnenkort zal hij een chemokuur krijgen. Hij is blij met de vele mensen die met hem meeleven.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis is Angelique op de dialyseafdeling. Daar gaat ze in gesprek met mevrouw van den Brink-Tromp en Samantha Godwin.
Mevrouw van den Brink is in de zeventig en dialyseert nu ongeveer 4 jaar. Een aantal vriendinnen heeft laten onderzoeken of ze donor konden zijn maar helaas was er geen match. Ze heeft er inmiddels vrede mee dat ze geen nieuwe nier meer krijgt.
Samantha Godwin daarentegen is 18 jaar en wil ontzettend graag een nieuwe nier. Haar nieren functioneren niet goed waardoor ze 6x per week op de dialyseafdeling is om de afvalstoffen uit haar bloed te verwijderen. De moeder van Samantha wil graag een nier afstaan. Ze zijn nu in afwachting van de resultaten van de onderzoeken die bij haar zijn gedaan.
Eerder stond haar vader al een nier af en kreeg ze een donornier. Nu is de hoop of er een derde poging komt met de nier van haar moeder.

 

 

 

Aflevering 5

In deze aflevering is Angelique op de kinderafdeling van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Daar ligt Jasper de Ruiter in het Omroep Gelderland bed. Hij heeft de laatste tijd veel buikpijn en is 10 kilo afgevallen. Komende week krijgt hij verschillende onderzoeken om de oorzaak te vinden.

Jasper is vandaag opgenomen maar dhr. Dirksen ligt al geruime tijd in het ziekenhuis. En helaas ook met enige regelmaat. Hij heeft COPD en krijgt in het ziekenhuis een infuus met medicijnen. Omdat hij al enige tijd in het ziekenhuis ligt krijgt hij vandaag een speciale maaltijd geserveerd. Een sterrenmaaltijd! Voor hem en zijn vrouw wordt een mooie tafel gedekt en eten wordt uitgeserveerd.

In hetzelfde ziekenhuis komt mevrouw Van Oene voor een gesprek bij dr. van Tilburg. Ze is onlangs aan borstkanker geopereerd en krijgt nu de uitslag of alles goed is gegaan en ze hoort of er nog een nabehandeling nodig is.

In het Slingeland Ziekenhuis ligt dhr. Schweckhorst te wachten tot hij naar de OK mag. In de uitzending van vorige week zag u dat hij verschillende longonderzoeken kreeg en hij was op gesprek bij dr. van Engelenburg. Daar kreeg hij te horen dat hij geopereerd zou worden aan longkanker. Vandaag is het zover.

 

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei brengt Angelique een bezoek aan de Dikke Vrienden Club. Een programma speciaal opgezet voor kinderen met overgewicht. Ze ontmoet Joppe en Rosanne die al een aantal keren zijn geweest. 

 

 

 

Aflevering 4

In deze aflevering ontmoet Angelique in het Slingeland Ziekenhuis mevrouw Berkelder. Zij is in het ziekenhuis vanwege chronische beenmergontsteking. Binnenkort moet ze weer geopereerd worden. Mevrouw Berkelder weet als geen ander hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Ze wordt namelijk voor de 115e keer geopereerd en staat daarmee in het Guinness Book of Records!
In hetzelfde ziekenhuis zit meneer Schweckhorst met zijn vrouw en dochter in de wachtkamer. Hij komt voor een longonderzoek en een gesprek met dr. Van Engelenburg omdat er longkanker bij hem geconstateerd is. Allen zitten in spanning te wachten op de resultaten van de onderzoeken. Kan er geopereerd worden?

 

In Ziekenhuis de Gelderse Vallei ligt meneer Van Manen vandaag in het Omroep Gelderland bed. Hij krijgt een nieuwe lens. Die wordt door oogarts dr. Ramrattan geplaatst.


En mevrouw Schelling, die op de geriatrieafdeling ligt, gaat naar de fysiotherapie. Ze heeft knieproblemen en is daar al eens aan geopereerd. Maar lopen gaat nog steeds slecht. Samen met de fysiotherapeuten wordt er gekeken naar wat ze allemaal kan.

 

In het St Jansdal Ziekenhuis wordt mevrouw van Oene vandaag geopereerd. We zagen haar in eerdere afleveringen al op de mammapoli komen voor een borstonderzoek en de uitslagen daarvan. Helaas bleek toen dat er een kwaadaardige knobbeltje in haar borst zat. Vandaag is het zover en wordt ze door dr. Van Tilburg geopereerd.
Angelique spreekt haar en haar man vlak voor de operatie.

 

 

 

Aflevering 3

In deze aflevering ontmoet Angelique in Ziekenhuis de Gelderse Vallei de 91-jarige mevrouw Eden - van Rhee. Zij heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen maar mag nu naar huis. Haar dochter wacht haar op met saucijzenbroodjes om het goede nieuws te vieren. Ook meneer van den Bos is in het ziekenhuis. Hij heeft vanmorgen een blaasonderzoek gehad en staat op het punt om naar huis te gaan. Op de geriatrie afdeling spreekt Angelique mevrouw Voorthuijsen – Nijeboer. Ze is 97 jaar en vindt het ouder worden erg moeilijk. Samen met Angelique en geriater dr. Verheijen heeft zij het over de leuke en minder leuke dingen in haar leven. In het Slingeland Ziekenhuis kijkt Angelique achter de schermen bij de beddenwasstraat. Ze helpt medewerker Martin Versteeg met het schoonmaken van de bedden. Hoe werkt dat eigenlijk? Na het reinigen van het bed brengt Angelique het naar de patiënt die er in komt te liggen: meneer Janssen. Hij wordt geopereerd aan een buikwandbreuk. In ziekenhuis St Jansdal brengt Angelique een bezoek aan de 18- jarige Samantha Godwin. Zij is in het nierdialysecentrum van ziekenhuis voor een nierdialyse. De nieren van Samantha functioneren niet goed waardoor ze zes keer per week op de dialyseafdeling is om de afvalstoffen uit haar bloed te verwijderen. Samantha heeft eerder op zesjarige leeftijd een nier van een onbekend iemand gekregen. Die heeft goed gefunctioneerd maar dat werd helaas steeds minder en minder. Daarna heeft ze een nier van haar vader gekregen maar helaas mislukt die operatie. Nu is Samantha in afwachting van een nier van haar moeder.

 

 

 

Aflevering 2

In deze aflevering is Angelique in Ziekenhuis de Gelderse Vallei op de afdeling Geriatrie. Daar gaat ze in gesprek met geriater Dr. Verheijen en mevrouw Schelling. Mevrouw Schelling is opgenomen met een longontsteking maar heeft ook knieproblemen. Bij haar wordt een test afgenomen om te zien hoe het met haar geheugen gaat. Met dr. Verheijen heeft ze het over de passie voor het vak Geriatrie. Mevrouw Van Oene komt terug op de mammapoli van ziekenhuis St Jansdal. In de vorige aflevering kwam zij voor een borstonderzoek. Toen werd al een eerste uitslag gegeven van de onderzoeken. Vandaag heeft zij een gesprek met oncologisch chirurg Marc van Tilburg, waarin zij bespreken hoe ze de kanker aan gaan pakken. Angelique ontmoet in het Slingeland Ziekenhuis Lonneke te Kamp. Lonneke is 28 en krijgt in 2003 te horen dat ze borstkanker heeft. Uit onderzoek blijkt dat er ook uitzaaiingen in de lymfeklieren zitten. Een borstamputatie en chemotherapie volgen. Na hart vechten tegen de ziekte is Lonneke in 2004 kankervrij. Helaas wordt in 2005 geconstateerd dat de kanker terug is. Inmiddels 6 jaar verder is Lonneke nog steeds in gevecht tegen deze ziekte. In de tussenliggende jaren heeft ze, zoals ze zelf zegt, alles uit het leven geprobeerd te halen wat er in zit. Dit resulteerde onder meer in haar eigen bedrijf Re-turn. Een bedrijf dat houten urnen laat maken door 4 houtsnijders in Gambia. In 2008 kreeg Lonneke te horen dat ze niet meer zal genezen. Angelique gaat in gesprek met deze onvoorstelbaar sterke vrouw.

 

 

 

 

Aflevering 1

In de eerste aflevering van deze gloednieuwe serie ziet u hoe Angelique kennis maakt met met een patiënt die voor een borstonderzoek op de mammapolikliniek in het St Jansdal komt. Met anderen heeft Angelique een kort gesprek. Zo ontmoet ze verschillende mensen bij de bloemenstal of cadeauwinkel. Mensen die op bezoek gaan bij een patiënt in het ziekenhuis. Van hen horen wij bijzondere verhalen en soms loopt Angelique mee naar de patiënt waarvoor de persoon op bezoek komt. Ook bespreekt Angelique het nieuws van de dag met patiënten die in het ziekenhuis liggen en volgt ze in elk ziekenhuis het ‘Omroep Gelderland bed’. Op welke afdeling staat het bed en wie ligt er in?