l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Martine Hoekstra: Steeds een stapje verder

Vijf jaar geleden stapte Martine Hoekstra ons ziekenhuis binnen als medewerkster planning en control. Nu vijf jaar later is zij manager financiën en inkoop. Zij neemt het stokje over van Arend Jan Poelarends. Martine heeft weleens laten vallen dat zij zijn functie wel wilde overnemen. Dit moment kwam voor haar sneller dan verwacht…

Eenmaal in het ziekenhuis stroomde Martine al snel door naar de functie van business controller. Zo’n twee jaar later vervulde zij de functie van hoofd planning en control. “Ik was net gestart in deze functie, toen wij in een roerige periode terechtkwamen door eerst Fit voor de Toekomst en later de overname van Lelystad”, vertelt Martine.


Gewoon trots
“Dit gaf veel roering binnen ons team en verlegde daarmee mijn focus. Waar het op onze afdeling altijd relatief stabiel was, werd het nu hectischer. Rapporteren en terugkijken was in de tijd van de overname van Lelystad niet voldoende. We moesten vooruitkijken. In die periode hebben wij zelf nieuwe tools ontwikkeld en leveranciers gevraagd ons hierbij te helpen. Ik ben enorm trots als ik zie waar wij nu staan op het gebied van financiën en stuurinformatie. Dit geeft mij veel energie! Wij doen het als ziekenhuis echt goed en lopen voor op veel andere ziekenhuizen. Het kan altijd beter volgens onze afdeling, maar soms is het al goed en mag je gewoon trots zijn op waar je nu staat.”


Vertrouwen
Martine is heel open geweest over haar sollicitatie naar de functie van manager financiën en inkoop. “In mijn rol zie en ken ik veel mensen in het ziekenhuis. Het was voor velen dan ook geen verrassing dat ik solliciteerde. Ik vond het mooi te ervaren dat iedereen vol vertrouwen was. Ik heb de sollicitatieprocedure doorlopen en hoopte dat ik geschikt bevonden zou worden voor de functie. De reacties op mijn nieuwe functie zijn heel leuk! Zowel vanuit het ziekenhuis als privé. Mijn kinderen Esmée (5) en Luc (3) uitleggen wat ik doe is nog wel ingewikkeld, maar dat ik de bankpas van het ziekenhuis heb, dat vinden zij wel interessant.”


Goede leerschool
Martine startte na haar studie bij Deloitte, waar zij acht jaar werkte. Dit was voor haar een goede leerschool waar zij leerde analyseren, structureren en een boodschap overbrengen. Ook zag zij in verschillende organisaties hoe mensen werken. “Hoe breng je een verandering wel of niet teweeg? ls registeraccountant was het vanaf de zijlijn makkelijk roepen, nu sta ik er middenin. We wonen in Harderwijk, ik kende het St Jansdal als ‘mijn’ ziekenhuis door mijn oma’s, mijn ouders en het geboortezorghuis waar mijn kinderen zijn geboren. De ziekenhuiswereld daarachter kende ik niet en daar was ik heel nieuwsgierig naar. Er gebeurt zoveel, ook op het gebied van financiën. Daar zit een enorme inhoudelijke uitdaging in.”

 

Blij met deze kans
“Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen binnen mijn eigen organisatie. Dit geeft een voorsprong, ik ken de mensen en weet hoe de lijnen lopen.” Door haar nieuwe functie is Martine ook onderdeel van het managementteam. “Ik vind het heel leuk en bijzonder om die mensen nu vanuit een andere rol mee te maken.”


“Van mijn keuze voor het St Jansdal heb ik geen moment spijt! Ik vind het een mooie organisatie met precies de goede maat, niet te groot en niet te klein. Wij kunnen echt zeggen dat wij elkaar kennen. Het cliché van de korte lijnen is waar. Daarom kunnen wij bepaalde slagen maken die zelfs in het bedrijfsleven niet lukken.” 

 

“Onze kernwoorden betrouwbaar, betrokken en bekwaam voelen ook echt. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar, door alle lagen heen. Daarom kunnen wij ook de drive vinden met elkaar. Wij hebben als ziekenhuis veel voor onze kiezen gehad en ook nu komt er een moeilijke periode aan. Zakelijk loopt het wel. Maar zien hoe het echt met elkaar gaat, daarin zit de uitdaging.”

 

Martine in het kort
Martine is getrouwd met René en samen met hun kinderen Esmée (5) en Luc (3) wonen zij in Harderwijk. Martine leest graag en veel. “Ik ben een mega boekenwurm; ik sta op met lezen en ga ermee naar bed. Daarnaast vind ik het leuk om te haken, doe ik aan hardlopen en bootcampen. Met een kleine groep goede vriendinnen onderneem ik graag leuke dingen. En dan is naast het gezin de tijd wel op.

 

Redactie: Francisca Toes