l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Alleen al een luisterend oor is zo belangrijk

Simone meldt te zijn geboren in Zeist, getogen in het mooie Wijk bij Duurstede, naar de middelbare school gegaan te zijn in Doorn en voor haar studie geneeskunde is zij uitgevlogen naar Leiden. Uiteindelijk is ze in het UMCG opgeleid tot dermatoloog. Nadien is ze op verschillende plekken werkzaam geweest als dermatoloog. Sinds september 2017 werkt ze met veel plezier in het St Jansdal.

Schone werkomgeving van groot belang

Dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers in een ziekenhuis zijn afhankelijk van een schone werkomgeving. Patiënten zijn vaak erg kwetsbaar en vatbaar voor van alles en nog wat. Goede hygiëne is dus een must. De afdeling schoonmaakonderhoud vormt dan ook een belangrijke schakel in het zorgproces.

Mensen hebben het zwaar zonder sigaret

Mensen hebben het zwaar zonder sigaret

Internist-endocrinoloog Marlous Voorink-Moret - Eind september hebben vijftig rokers zich laten opsluiten in het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Het doel is om blijvend te stoppen met roken. Vijf dagen lang krijgen ze allerlei activiteiten aangeboden die het stoppen moeten vergemakkelijken. Coaches en artsen begeleiden de deelnemers daarbij.

Inzet op begrijpelijke communicatie voor iedereen

Inzet op begrijpelijke communicatie voor iedereen

Communicatie-aanpak Lelystad - Met de doorstart van het ziekenhuis in Lelystad lag er een grote uitdaging voor communicatie: hoe zorg je ervoor dat alle Lelystedelingen goed geïnformeerd worden over het zorgaanbod? Hoe brengen we de zorg van het St Jansdal écht dichtbij de inwoners en ook bij de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, niet digitaal vaardig zijn of vanwege een visuele beperking moeilijk informatie kunnen vergaren. Om dit goed aan te pakken, zijn we de samenwerking aangegaan met diverse welzijnsorganisaties in Lelystad.

“Samen ontdekken wat werkt voor ons team”

“Samen ontdekken wat werkt voor ons team”

Start proeftuin ‘regieverpleegkundige’ op 3 West - 

Vanaf  januari 2020 wordt de functie van regieverpleegkundige binnen de kliniek ingevoerd. Om verpleegkundigen kennis te laten maken met deze nieuwe functie en deze verder te vorm te geven, draaiden er het afgelopen jaar op verschillende afdelingen proeftuinen. De jongste proeftuin is op 30 september van start gegaan op verpleegafdeling 3 West. Zes hbo-verpleegkundigen zullen hier invulling gaan geven aan deze nieuwe rol. Jill Sluiter, teamleider 3 west, en ‘regieverpleegkundige’ Hilde Kramer over wat zij verwachten en hopen te realiseren.

Ineke Spanjer - Bedrijfsleider chirurgie & orthopedie

Ineke Spanjer - Bedrijfsleider chirurgie & orthopedie

Vanaf dat ze kon praten wilde ze al verpleegkundige worden. Kijken naar wat mensen nodig hebben en ze dat geven. Maar haar leidinggevende capaciteiten voerde toch wel de boventoon in haar carrière. Sinds 1 januari 2019 werkt Ineke Spanjer als bedrijfsleider chirurgie & orthopedie bij St Jansdal. Hiervoor werkte ze in het toenmalige MC Zuiderzee in Lelystad. We nemen een duik in haar (werkende) leven.

Bas Leerink - Meer begrip door in gesprek te gaan

Bas Leerink - Meer begrip door in gesprek te gaan

Het plotse faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen zorgde voor veel onrust in de regio Lelystad. Vooral het wegvallen van de spoedeisende hulp en verloskunde leidde tot een storm aan protest. Minister Bruins vroeg verkenner Bas Leerink om een toekomstvisie te geven over de zorg in de regio Lelystad.

Afwisselend werk op de KNO-poli

Afwisselend werk op de KNO-poli

Ellen Huijberts blij met keuze voor de zorg.

Het enthousiasme straalt van doktersassistente Ellen Huijberts af als ze praat over ‘haar’ poli KNO. “Het team staat bij mij echt op nummer één”, zegt ze stralend. “Het is een hechte club die veel voor elkaar overheeft. We vervangen elkaar heel makkelijk en ruilen onderling diensten.”

Bijnierverpleegkundige Thessa Jongsma

Bijnierverpleegkundige Thessa Jongsma

Thessa Jongsma werkt al geruime tijd bij het St Jansdal als diabetesverpleegkundige. Recent is zij ook opgeleid tot bijnierverpleegkundige. Dat betekent dat zij expertise heeft in het voorlichten van patiënten met een tekort aan cortisol (een bijnierhormoon, ook wel stresshormoon genoemd); een groep die erg ziek kan worden als zij hun medicatie niet innemen of geen adequate maatregelen nemen in het geval van ziekte of stress.

Daan Botje

Daan Botje

Passie voor kwaliteit van zorg - In de kamer van Daan Botje hangt een groot vel aan de muur met daarop een cirkel en daarbij de woorden waarom, hoe en wat. Geen ingewikkelde plaat, maar een simpel snel getekend exemplaar. “Net als de gouden cirkel van Simon Sinek zelf”, licht hij toe. “Het is een simpel, maar krachtig model voor leiderschap. Het is een manier om mensen te inspireren, waarbij het waarom belangrijk is. Een manier waarop ik het als hoofd kwaliteit en veiligheid graag invul.”

Prachtige opbrengst  van 10.000 euro

Prachtige opbrengst van 10.000 euro

Samenloop voor Hoop - In 2015 werd Dinie van Zalk met borstkanker geconfronteerd toen tijdens het bevolkingsonderzoek iets verdachts werd gevonden. Een zware en emotionele tijd volgde. Tijdens een van haar chemokuren kreeg Dinie de vraag of zij een hand- en voetmassage wilde. “Ik was positief verrast. De massages zorgden voor meer ontspanning en minder last van bijwerkingen tijdens en na mijn chemotherapie.”

ANW hoofden: De oren en ogen van ons ziekenhuis

Wist je al dat er een groep van elf enthousiaste verpleegkundigen is, die in de avonden, nachten en weekenden de oren en ogen van ons ziekenhuis zijn? Dat zijn onze ANW hoofden. Veel van onze nieuwe collega’s zijn (nog) niet gewend om met een ANW hoofd te werken; wanneer kun je hun hulp inschakelen, wat doen zij eigenlijk allemaal? ANW hoofden Hanneke van Voskuilen, Anita van Harten en Henny Sloof geven ons een kijkje in hun werkzaamheden.