l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Alleen al een luisterend oor is zo belangrijk

Simone meldt te zijn geboren in Zeist, getogen in het mooie Wijk bij Duurstede, naar de middelbare school gegaan te zijn in Doorn en voor haar studie geneeskunde is zij uitgevlogen naar Leiden. Uiteindelijk is ze in het UMCG opgeleid tot dermatoloog. Nadien is ze op verschillende plekken werkzaam geweest als dermatoloog. Sinds september 2017 werkt ze met veel plezier in het St Jansdal.

Schone werkomgeving van groot belang

Dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers in een ziekenhuis zijn afhankelijk van een schone werkomgeving. Patiënten zijn vaak erg kwetsbaar en vatbaar voor van alles en nog wat. Goede hygiëne is dus een must. De afdeling schoonmaakonderhoud vormt dan ook een belangrijke schakel in het zorgproces.

Mensen hebben het zwaar zonder sigaret

Mensen hebben het zwaar zonder sigaret

Internist-endocrinoloog Marlous Voorink-Moret - Eind september hebben vijftig rokers zich laten opsluiten in het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Het doel is om blijvend te stoppen met roken. Vijf dagen lang krijgen ze allerlei activiteiten aangeboden die het stoppen moeten vergemakkelijken. Coaches en artsen begeleiden de deelnemers daarbij.

Inzet op begrijpelijke communicatie voor iedereen

Inzet op begrijpelijke communicatie voor iedereen

Communicatie-aanpak Lelystad - Met de doorstart van het ziekenhuis in Lelystad lag er een grote uitdaging voor communicatie: hoe zorg je ervoor dat alle Lelystedelingen goed geïnformeerd worden over het zorgaanbod? Hoe brengen we de zorg van het St Jansdal écht dichtbij de inwoners en ook bij de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, niet digitaal vaardig zijn of vanwege een visuele beperking moeilijk informatie kunnen vergaren. Om dit goed aan te pakken, zijn we de samenwerking aangegaan met diverse welzijnsorganisaties in Lelystad.

“Samen ontdekken wat werkt voor ons team”

“Samen ontdekken wat werkt voor ons team”

Start proeftuin ‘regieverpleegkundige’ op 3 West - 

Vanaf  januari 2020 wordt de functie van regieverpleegkundige binnen de kliniek ingevoerd. Om verpleegkundigen kennis te laten maken met deze nieuwe functie en deze verder te vorm te geven, draaiden er het afgelopen jaar op verschillende afdelingen proeftuinen. De jongste proeftuin is op 30 september van start gegaan op verpleegafdeling 3 West. Zes hbo-verpleegkundigen zullen hier invulling gaan geven aan deze nieuwe rol. Jill Sluiter, teamleider 3 west, en ‘regieverpleegkundige’ Hilde Kramer over wat zij verwachten en hopen te realiseren.

Muziek aan Bed

Muziek aan Bed

De wekker gaat, ik sta op en neurie een melodietje. Ineens realiseer ik me dat het niet mijn gebruikelijke repertoire is. “Er staat een huis aan de gracht in Oud Amsterdam…” zingt het in mijn hoofd. En meteen komen de beelden van gisteren weer terug.

 

 

Bijnierverpleegkundige Thessa Jongsma

Bijnierverpleegkundige Thessa Jongsma

Thessa Jongsma werkt al geruime tijd bij het St Jansdal als diabetesverpleegkundige. Recent is zij ook opgeleid tot bijnierverpleegkundige. Dat betekent dat zij expertise heeft in het voorlichten van patiënten met een tekort aan cortisol (een bijnierhormoon, ook wel stresshormoon genoemd); een groep die erg ziek kan worden als zij hun medicatie niet innemen of geen adequate maatregelen nemen in het geval van ziekte of stress.

Daan Botje

Daan Botje

Passie voor kwaliteit van zorg - In de kamer van Daan Botje hangt een groot vel aan de muur met daarop een cirkel en daarbij de woorden waarom, hoe en wat. Geen ingewikkelde plaat, maar een simpel snel getekend exemplaar. “Net als de gouden cirkel van Simon Sinek zelf”, licht hij toe. “Het is een simpel, maar krachtig model voor leiderschap. Het is een manier om mensen te inspireren, waarbij het waarom belangrijk is. Een manier waarop ik het als hoofd kwaliteit en veiligheid graag invul.”

Prachtige opbrengst  van 10.000 euro

Prachtige opbrengst van 10.000 euro

Samenloop voor Hoop - In 2015 werd Dinie van Zalk met borstkanker geconfronteerd toen tijdens het bevolkingsonderzoek iets verdachts werd gevonden. Een zware en emotionele tijd volgde. Tijdens een van haar chemokuren kreeg Dinie de vraag of zij een hand- en voetmassage wilde. “Ik was positief verrast. De massages zorgden voor meer ontspanning en minder last van bijwerkingen tijdens en na mijn chemotherapie.”

AFAS staat centraal

AFAS staat centraal

Op een van de eerste herfstachtige dagen loop ik gewapend met mijn regenjas en paraplu richting het Westeinde. Op de derde verdieping in een van de gebouwen is sinds enkele maanden het St Jansdal gehuisvest, waaronder het projectteam van AFAS. 

ANW hoofden: De oren en ogen van ons ziekenhuis

Wist je al dat er een groep van elf enthousiaste verpleegkundigen is, die in de avonden, nachten en weekenden de oren en ogen van ons ziekenhuis zijn? Dat zijn onze ANW hoofden. Veel van onze nieuwe collega’s zijn (nog) niet gewend om met een ANW hoofd te werken; wanneer kun je hun hulp inschakelen, wat doen zij eigenlijk allemaal? ANW hoofden Hanneke van Voskuilen, Anita van Harten en Henny Sloof geven ons een kijkje in hun werkzaamheden.  

Het voelt als een feestdag

Het voelt als een feestdag

Overnachten weer mogelijk in Lelystad-  Het ging niet over één nacht ijs en het vergde een voorbereiding van vele maanden: de opening van Kort Verblijf in Lelystad. Hierdoor is het weer mogelijk voor patiënten om in het ziekenhuis te overnachten van maandag tot vrijdag.