l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Griepseizoen goed doorstaan

Griepseizoen goed doorstaan

De Influenza epidemie kan nauwelijks iemand zijn ontgaan. In het afgelopen influenza seizoen van december 2017 tot april 2018, hebben we een enorm aanbod aan patiënten met griep gehad.

Column Barbara

Barbara Bouwens (28) is journalist en verpleegkundige. Ze werkt als verpleegkundige op de interne verpleegafdeling 2 oost (endocrinologie en nefrologie). In haar column lees je alles over haar blik op verpleegkunde.

Mazcerade

Mazcerade

Mazcerade is een rubriek van lezers. Deze maand is de pen voor Anita Klaassen, endoscopieverpleegkundige op de functieafdeling.

“Immunotherapie geeft mijn leven toekomst”

“Immunotherapie geeft mijn leven toekomst”

Twee jaar geleden dacht de dokter dat ze nog maar een paar weken te leven had. De destijds
74-jarige Francis Heijmans uit Lelystad kreeg namelijk een heel slecht bericht: kanker had zich
wijd verspreid in het lichaam. “Ik was al bezig met het regelen van mijn uitvaart”, vertelt ze.

Mantelzorgers

Persoonlijk vind ik het een raar woord; geen idee waar het vandaan komt. De woorden mantel, mantelpakje, schoorsteenmantel, mantelorganisatie en zelfs de naam van de prachtige plant Vrouwenmantel begreep ik al.

Cijfers hoopgevend

Cijfers hoopgevend

Cazcade heeft beloofd u op de hoogte te houden van de financiële situatie van het ziekenhuis. Het laatste gesprek hierover met Arend Jan Poelarends (fnancieel directeur) stamt alweer uit 2016, dus tijd voor een nieuwe afspraak.

Leidinggeven is een vak

Leidinggeven is een vak

Hoe fijn is het als jouw leidinggevende zijn vak verstaat? Je hebt als medewerker baat bij een leidinggevende die jou stimuleert, coacht en motiveert, jouw werkplezier kan vergroten, maar ook om jezelf duurzaam inzetbaar te houden en een stukje eigenaarschap te nemen, taken waarvoor jij verantwoordelijk bent. 

Niek van den Adel

Niek van den Adel

Vanaf het moment dat Niek van den Adel ons deelgenoot maakt van zijn leven en vertelt over zijn motorongeluk, de hoge dwarslaesie die hij daaraan heeft overgehouden, het revalideren en de impact op zijn leven, kun je een speld horen vallen in de Dageraitzaal.

Opnieuw HKZ kwaliteitskeurmerk

Niercentrum Midden-Nederland heeft opnieuw het HKZ kwaliteitskeurmerk ontvangen. In het centrum bundelen wij samen met Meander Medisch Centrum de zorg voor patiënten met een nierziekte in de regio Midden-Nederland