l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Elke dag complimentendag

De poli-apotheek in ziekenhuis Harderwijk heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan. “Het lijkt elke dag wel complimentendag. Van patiënten en medewerkers horen we vaak hoe mooi de nieuwe Poli-apotheek is geworden” vertelt Hugo Bos, poliklinisch apotheker.

 

 

Apothekers Hugo Bos(r) en Katja Kilian-van Leuven(l).

 

 

De poli-apotheek werd in 2009 feestelijk geopend. Een zelfstandige bv die samen opgericht is door het ziekenhuis en alle omliggende apotheken. Hugo Bos: “Sinds die tijd is veel veranderd. We zijn gegroeid en ook meer gaan doen. Ondertussen werken we met achttien apothekersassistenten en twee apothekers. In de klanttevredenheidsonderzoeken waren er altijd twee punten van kritiek: gebrek aan privacy en de wachttijd. Het grote knelpunt was de ruimte. De balieplekken waren krap en daardoor was de privacy slecht. Je kon vanuit de wachtruimte meeluisteren wat er aan de balie gezegd werd.”

 

 

 

Door het verplaatsen van het opnamebureau kwam er een mogelijkheid om de apotheek uit te breiden. “De ruwbouw verliep via het ziekenhuis zelf. De inrichting is verzorgd door Interstore interieurbouw. Alles is eerst gesloopt, zodat de ruimte helemaal opnieuw ingericht kon worden. De meubels hebben we waar mogelijk hergebruikt. In die tijd zat de apotheek tijdelijk in een bouwkeet. Dat voelde als kamperen. Het was een verademing dat we na acht weken aan de slag konden in de nieuwe ruimte.

 

”De nieuwe poli-apotheek heeft er brede balieplekken voor teruggekregen en ook de wachtruimte is groter. “Wat mooi dat de nieuwe apotheek ook lage balies heeft. Dat is ook voor rolstoelers zoals ik prettig,” complimenteerde een patiënt.

 

Juli 2021