l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Elke dag complimentendag

De poli-apotheek in ziekenhuis Harderwijk heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan. “Het lijkt elke dag wel complimentendag. Van patiënten en medewerkers horen we vaak hoe mooi de nieuwe Poli-apotheek is geworden” vertelt Hugo Bos, poliklinisch apotheker.

 

 

Apothekers Hugo Bos(r) en Katja Kilian-van Leuven(l).

 

 

De poli-apotheek werd in 2009 feestelijk geopend. Een zelfstandige bv die samen opgericht is door het ziekenhuis en alle omliggende apotheken. Hugo Bos: “Sinds die tijd is veel veranderd. We zijn gegroeid en ook meer gaan doen. Ondertussen werken we met achttien apothekersassistenten en twee apothekers. In de klanttevredenheidsonderzoeken waren er altijd twee punten van kritiek: gebrek aan privacy en de wachttijd. Het grote knelpunt was de ruimte. De balieplekken waren krap en daardoor was de privacy slecht. Je kon vanuit de wachtruimte meeluisteren wat er aan de balie gezegd werd.”

 

 

 

Door het verplaatsen van het opnamebureau kwam er een mogelijkheid om de apotheek uit te breiden. “De ruwbouw verliep via het ziekenhuis zelf. De inrichting is verzorgd door Interstore interieurbouw. Alles is eerst gesloopt, zodat de ruimte helemaal opnieuw ingericht kon worden. De meubels hebben we waar mogelijk hergebruikt. In die tijd zat de apotheek tijdelijk in een bouwkeet. Dat voelde als kamperen. Het was een verademing dat we na acht weken aan de slag konden in de nieuwe ruimte.

 

”De nieuwe poli-apotheek heeft er brede balieplekken voor teruggekregen en ook de wachtruimte is groter. “Wat mooi dat de nieuwe apotheek ook lage balies heeft. Dat is ook voor rolstoelers zoals ik prettig,” complimenteerde een patiënt.

 

Juli 2021

Zorg dichtbij in Zeewolde: "Patiënten laagdrempelig en dichtbij huis helpen"

Onder het motto ‘St Jansdal brengt de zorg dichtbij’ kunnen inwoners van Zeewolde vanaf najaar 2021 terecht in het nieuwe gezondheidscentrum MC Waterland voor onder andere bloedprikken en röntgenfoto’s. Arend Jan Poelarends, Aydin Ilgar en Maud Keltjens vertellen over de eerste plannen, de voordelen van de zorg in Zeewolde en de realisatie.