l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Groeten uit kamer 231 van 2 west

Zo onder de dekens is hij wat lastig te herkennen, maar stelt u zich hem voor met een  microfoon in de hand en het onvervalst Mokums accent. Frits Sparnaaij is ontegenzeggelijk een BH'er (bekende Harderwijker).

 

Volgens eigen zeggen heeft Frits een knipkaart bij het St Jansdal. Als longpatiënt is hij een regelmatig bezoeker en hij roemt dan ook spontaan de ‘Zorg dichtbij’. Frits woont namelijk haast om de hoek met vrouw en drie bonuskinderen. Na zo'n midweekje ziekenhuis heeft hij weer voldoende lucht om op eigen kracht de trap op te komen. Deze keer was hij er beroerd aan toe, maar de zorg, de medicijnen en het eten hebben hem goed gedaan. "In veertien dagen tijd drie á vier kilogram aangekomen”, meldt Frits: "Om tien uur 's avonds kan je kiezen tussen een stukje kaas of een soort bierworstje, maar ik vond ze beide wel lekker."

 

In het verleden had hij onder andere te kampen met de ziekte van Kahler (solitair plasmacytoom). Zijn oude beroep als schoenhersteller, waarbij hij werkte met vluchtige lijm en dergelijke, hebben niet bijgedragen aan gezonde longen. Hij moest daar veertien jaar geleden dan ook mee stoppen. Sindsdien is Frits Sparnaaij fanatiek vrijwilliger. Eerst met reportages voor het plaatselijke tv-station HK13, maar nu al geruime tijd op zijn eigen Sparnaaij TV.

 

Hij maakte mooie verslagen als Regenboog, de Kerstmarkt en recent Oorlogsherinneringen. Het maken daarvan was ook voor hemzelf indrukwekkend. Bij de open dagen in het St Jansdal hield hij ook mij al eens een microfoon onder m'n neus op zijn geheel eigen wijze. Mooi dat ik hem nu even kon ‘terugpakken’ in zijn ziekenhuisbed!

 

 

Frits is inmiddels al lang weer thuis en krijgt mét de dag meer praatjes. Ik vroeg hem of hij de andere patiënten op de kamer nog had lastiggevallen met zijn evangelisatiedrift. Frits: "Ja, dat kan ik niet laten. Heb ik van mijn moeder." Hij is een trouw bezoeker van Fonteindienst in de Plantagekerk. "Maar dan vooral die om 11.30 uur", zegt hij erbij. Zijn geloof én longarts Hendriks houden hem wel op de been. Beterschap Frits, tot snel op Sparnaaij TV.

 

Dick Leene