l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Dit doen wij! Wat doe jij?

Duurzaamheid… een belangrijk begrip in deze tijd. Maar wat is het nu eigenlijk? Maatschappelijk verantwoord ondernemen, aandacht voor milieu en klimaat, hergebruik van grondstoffen en zuinig omgaan met energie. Het is een greep uit antwoorden op de vraag wat duurzaamheid is.

Bij duurzaamheid komt het er dus op neer dat wij met elkaar moeten zorgen voor een evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

 

Zorg voor elkaar en het milieu

Het St Jansdal houdt zicht bewust bezig met duurzame bedrijfsvoering. Wij willen tenslotte het beste voor onze patiënten en medewerkers. Dit kan niet zonder brede aandacht voor een gezonde leef- en werkomgeving. Ons motto ‘Je zorgt voor elkaar’ houdt ook in ‘Zorg goed voor het milieu’.

 

Dit doen wij!

Dit doen wij onder andere door slim in te kopen. Daarbij letten wij niet alleen op de prijs, maar ook op sociale impact en op duurzaamheid. Ook in de afvalverwerking besteden wij veel aandacht aan het reduceren van afvalstromen. Verder investeert het St Jansdal in energiebesparing. Zo winnen wij veel groene energie door de 845 zonnepanelen op ons dak in Harderwijk.

 

Green team

Door verspilling tegen te gaan van bijvoorbeeld medicijnen, voedsel, afval en energie, wordt de impact van de gezondheidszorg op ons milieu beperkt. Het green team van het St Jansdal gaat zich hiervoor inzetten en wil daarnaast meer bekendheid creëren voor het onderwerp duurzaamheid.

 

Het green team kan het niet alleen! Ga met ons op ontdekkingstocht naar een duurzaam ziekenhuis. Wat doe jij? Wij horen graag jouw ideeën. Mail naar greenteam@stjansdal.nl of neem contact op met een van de leden.

Anita van der Haar, manager bouw en huisvesting, heeft achttien zonnepanelen op haar huis, waarmee de Van der Haars alle energie voor hun huis duurzaam opwekken. Staand tussen de zonnepanelen van het St Jansdal op het dak van locatie Harderwijk vertelt zij dat deze panelen het ziekenhuis gemiddeld 203.000 kWh groene stroom opleveren. “Dit is slechts twee procent van wat St Jansdal aan energie nodig heeft. Daarom worden er nu ook stappen gezet in de verduurzaming van de centrale energievoorziening. Een ziekenhuis verbruikt héél veel energie. De grootste knop waaraan wij kunnen draaien is bewust zijn van het gebruik. Denk aan het uitzetten van je computer en beeldscherm als je je pc even niet gebruikt.”

 

Het green team van het St Jansdal bestaat uit:

  • Claudia Bookelman, hoofd hotelservices
  • Pierre Dunker, arbo-adviseur en milieu
  • Anita van der Haar, manager bouw en huisvesting
  • Nanno Kruizinga, manager bedrijfsvoering MOD en facilitair bedrijf
  • Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur
  • André Sennema, hoofd inkoop, logistiek en bedrijfsbureau
  • Francisca Toes, communicatieadviseur