l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Zorg voor én met de patiënt

Zorg voor én met de patiënt

De kern van persoonsgerichte zorg is dat de persoon centraal staat en niet alleen de ziekte of beperking. Als ziekenhuis omarmen wij dit. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt meepraat en zich gehoord voelt, om vervolgens samen tot een besluit te komen over de beste behandeling.

Afdeling infectiepreventie

Afdeling infectiepreventie

Goede preventie blijkt goud waard. De afdeling infectiepreventie heeft een stevige vinger in de pap rondom het coronabeleid in het ziekenhuis. Bij vrijwel alle beslissingen zijn zij betrokken. Goede preventie blijkt goud waard.

Enthousiasme over videobellen

Enthousiasme over videobellen

Het coronavirus zorgde ervoor dat technologische ontwikkelingen op eHealth gebied in een versnelling kwamen. Om zo weinig mogelijk mensen in huis te ontvangen, werden alternatieve manieren bekeken om met patiënten te communiceren. Zo ook bij ons. Sandra Aalbers van de poli fertiliteit vertelt hoe zij videobellen toepast in hun spreekuur.

Medische microbiologie zorgt voor duidelijkheid

Medische microbiologie zorgt voor duidelijkheid

Snelle uitslag bevordert doorstroming kliniek. We zijn de belangrijkste afdeling in coronatijd”, lacht Jacqueline Mol, teamleider medische microbiologie. “Dat vinden meer afdelingen van zichzelf, maar wij leveren belangrijke uitslagen. Binnen vijftig minuten weten we of iemand corona heeft. Daardoor weten we heel snel waar we aan toe zijn.”

CT-scan draait overuren

CT-scan draait overuren

Belangrijke rol voor radiologie tijdens coronacrisis.De radiologie speelt een ongelooflijk belangrijke rol bij de diagnostiek van coronapatiënten. Veel patiënten die met benauwdheidsklachten binnenkomen op de spoed, gaan direct door naar de CT-scan. Binnen enkele minuten is het longbeeld duidelijk, met vaak flink afwijkende patronen.

Op onderzoek naar antistoffen

Op onderzoek naar antistoffen

Heb jij de uitslag van de antistoffentest al binnen? Een vraag die veel van onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers na het bloedprikken bezighield. De meesten kregen een uitslag zoals verwacht, een enkeling was verbaasd. Weer anderen vonden het jammer dat de uitslag negatief is, zij hadden graag antistoffen in hun bloed opgebouwd.

Dit doen wij!  Wat doe jij?

Dit doen wij! Wat doe jij?

Duurzaamheid… een belangrijk begrip in deze tijd. Maar wat is het nu eigenlijk? Maatschappelijk verantwoord ondernemen, aandacht voor milieu en klimaat, hergebruik van grondstoffen en zuinig omgaan met energie. Het is een greep uit antwoorden op de vraag wat duurzaamheid is.