l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Enthousiasme over videobellen

Enthousiasme over videobellen

Het coronavirus zorgde ervoor dat technologische ontwikkelingen op eHealth gebied in een versnelling kwamen. Om zo weinig mogelijk mensen in huis te ontvangen, werden alternatieve manieren bekeken om met patiënten te communiceren. Zo ook bij ons. Sandra Aalbers van de poli fertiliteit vertelt hoe zij videobellen toepast in hun spreekuur.

Medische microbiologie zorgt voor duidelijkheid

Medische microbiologie zorgt voor duidelijkheid

Snelle uitslag bevordert doorstroming kliniek. We zijn de belangrijkste afdeling in coronatijd”, lacht Jacqueline Mol, teamleider medische microbiologie. “Dat vinden meer afdelingen van zichzelf, maar wij leveren belangrijke uitslagen. Binnen vijftig minuten weten we of iemand corona heeft. Daardoor weten we heel snel waar we aan toe zijn.”

CT-scan draait overuren

CT-scan draait overuren

Belangrijke rol voor radiologie tijdens coronacrisis.De radiologie speelt een ongelooflijk belangrijke rol bij de diagnostiek van coronapatiënten. Veel patiënten die met benauwdheidsklachten binnenkomen op de spoed, gaan direct door naar de CT-scan. Binnen enkele minuten is het longbeeld duidelijk, met vaak flink afwijkende patronen.

Op onderzoek naar antistoffen

Op onderzoek naar antistoffen

Heb jij de uitslag van de antistoffentest al binnen? Een vraag die veel van onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers na het bloedprikken bezighield. De meesten kregen een uitslag zoals verwacht, een enkeling was verbaasd. Weer anderen vonden het jammer dat de uitslag negatief is, zij hadden graag antistoffen in hun bloed opgebouwd.