l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Borstzorg: Persoonlijk en dichtbij in Lelystad

Mammacentrum -  Patiënten uit Lelystad en omgeving kunnen sinds 3 juli elke woensdag terecht in Mammacentrum St Jansdal in Lelystad.

In het Mammacentrum staat een deskundig team klaar met één gezamenlijk doel: optimale borstzorg. Alle professionals van het Mammacentrum zijn gespecialiseerd in borstkanker. Zij werken volgens de laatste richtlijnen met oog voor de patiënt.

Borstkankerzorg in het Mammacentrum
“Het woord mamma is het Latijnse woord voor borst. Alle mensen met een afwijking in de borst, dus zowel mannen als vrouwen, kunnen terecht in het Mammacentrum”, legt verpleegkundig specialist Willemien Bronkhorst uit. “Dat is heel belangrijk, omdat het aantal patiënten met  borstkanker toeneemt. Hoe fijn is het dan dat mensen in Lelystad binnen hun eigen stad terechtkunnen.”


Onderzoek en uitslag op één dag
Iedere woensdag kunnen patiënten terecht in het Mammacentrum in Lelystad en op andere werkdagen in Harderwijk. In beide locaties wordt dezelfde zorg aangeboden. Er staat een deskundig team klaar en patiënten krijgen onderzoek en uitslag op één dag. “Het is heel belangrijk dat er snelle en gemakkelijke toegang is voor mensen die iets in de borst voelen. Die kunnen hier iedere week terecht voor een onderzoek en hebben aan het einde van de dag zekerheid”, legt internist-oncoloog Matthé Bollen uit. Mocht er sprake zijn van kanker, dan kunnen patiënten de chemotherapie in het ziekenhuis in Lelystad ondergaan. Een eventuele operatie wordt voorlopig nog in het ziekenhuis in Harderwijk gedaan.

 

v.l.n.r. Willemien Bronkhorst (verpleegkundig specialist), Matthé Bollen (internistoncoloog), Dineke Afman (medisch assistent), Marjo Krebber (cytologisch analist), Chris de Jong (radioloog) en Gerja van ’t Veen (mammacare verpleegkundige).


Marsha Borsboom