l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

St Jansdal maakt wifi-netwerk toekomstproof met Axians en Aruba

Het ziekenhuis verlengt hiervoor de samenwerking met huidige partner Axians. Die ICT-dienstverlener uit Nieuwegein gaat het wifi-netwerk op alle locaties vernieuwen. Het levert een infrastructuur die is voorzien van de nieuwste apparatuur van Aruba en het netwerk wordt beheerd vanuit de cloud. Hiermee krijgt het St Jansdal meer garanties op het vlak van capaciteit, efficiëntie, dekking en prestaties.‘Met het nieuwe wifi-netwerk zijn we voorbereid op de toekomst', aldus Robbert Dijkhuizen, manager ICT en medische technologie bij St Jansdal.

Het ziekenhuis verlengt hiervoor de samenwerking met huidige partner Axians. Die ICT-dienstverlener uit Nieuwegein gaat het wifi-netwerk op alle locaties vernieuwen. Het levert een infrastructuur die is voorzien van de nieuwste apparatuur van Aruba en het netwerk wordt beheerd vanuit de cloud. Hiermee krijgt het St Jansdal meer garanties op het vlak van capaciteit, efficiëntie, dekking en prestaties. Het netwerk wordt naar verwachting in het najaar in gebruik genomen. ‘Met het nieuwe wifi-netwerk zijn we voorbereid op de toekomst', aldus Robbert Dijkhuizen, manager ICT en medische technologie bij het St Jansdal.

 

 

Het ziekenhuis beschikt over een verouderd wifi-netwerk en de druk op dit netwerk neemt toe. Bovendien zijn de innovatiemogelijkheden beperkt, waardoor het ziekenhuis niet altijd kan voldoen aan de wensen vanuit de medewerkers en de patiënten. Het ziekenhuis besluit daarom om het wifi-netwerk in de komende periode te vernieuwen. Daarvoor doet het ziekenhuis een beroep op de huidige netwerkpartner Axians.

 

Meer snelheid 

Op basis van een uitgebreid selectietraject onder meerdere leveranciers kiest het St Jansdal voor technologie van Aruba. Die ICT-leverancier, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE), levert het ziekenhuis access points die aan de nieuwe wifi 6E-standaard voldoen. Daarmee kan het ziekenhuis meer snelheid garanderen. Bovendien biedt die technologie kansen op het gebied van Internet of Things (IoT) en smart hospital-toepassingen. Daarnaast wordt de beveiliging van het nieuwe netwerk geoptimaliseerd, zodat deze beschermd is tegen hedendaagse cyberdreigingen. Tot slot kiest het zienhuis om het netwerk te beheren middels de cloudoplossing Aruba Central. Het beheer is nog steeds in eigen handen, maar het ziekenhuis kan via de dienst rekenen op de laatste updates en functionaliteiten.

 

Videostreaming

‘Met het nieuwe wifi-netwerk zijn we klaar voor de toekomst’, vertelt Robbert Dijkhuizen, manager ICT en medische technologie bij het St Jansdal. ‘Het biedt ons een solide basis om op door te innoveren. Zo kunnen onze verpleegkundigen straks via een smart device bellen, kunnen ze gebruik maken van een app voor het elektronisch patiëntendossier (EPD) en kunnen we verder nadenken over toekomstig gebruik. Het nieuwe netwerk maakt locatiebepaling van onze apparatuur mogelijk en biedt het mogelijkheden voor moderne vormen van patiëntbewaking. Bovendien is het wifi beschikbaar voor onze patiënten en bezoekers om hun verblijf nog aangenamer te maken.

 

Vertrouwen vormt de basis

Sandra van Olderen, clientmanager bij Axians, is trots om de samenwerking met het St Jansdal te verlengen. ‘Vertrouwen vormt de basis van ons partnerschap. We werken al jaren samen bij de bouw en het support van hun netwerkinfrastructuur. Hierdoor zijn we bekend met de uitdagingen, wensen en eisen van het ziekenhuis. Voor het nieuwe netwerk bieden we advies, leveren we de hard- en software, bouwen we de oplossing en bieden we ook na de implementatie ondersteuning. Het ziekenhuis kan een beroep doen op onze expertise en wij nemen werk uit handen. Dat stelt het St Jansdal in staat om zich te richten op hun primaire taak: goede zorg leveren.’

 

Beheer vanuit de cloud

‘Het St Jansdal neemt het nieuwe wifi-netwerk af in combinatie met Aruba Central. Dat is ons cloud management-platform waar kunstmatige intelligentie (AI)-functionaliteit in is geïntegreerd’, zegt Frank Snellaars, accountmanager healthcare bij Aruba. ‘Hiermee zet het ziekenhuis een belangrijke stap in de adoptie van de cloud en neemt het meer afstand van on premise-beheer. Ik ben trots dat het St Jansdal het vertrouwen in Axians en Aruba heeft om hiermee aan de slag te gaan en ik verheug mij om via deze samenwerking een betekenisvolle bijdrage aan de zorg in het ziekenhuis te leveren.’

 

18 mei 2022