l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

St Jansdal kiest voor duurzame zorg

Je voetafdruk op het milieu verkleinen. Hoe doe je dat? Hierover zijn afspraken gemaakt in de landelijke Green Deal Duurzame Zorg. Het St Jansdal kiest bewust voor duurzame zorg en ondertekende deze Green Deal.

 

 

Je voetafdruk op het milieu verkleinen. Hoe doe je dat? Hierover zijn afspraken gemaakt in de landelijke Green Deal Duurzame Zorg. “Het St Jansdal kiest bewust voor duurzame zorg”, geeft Arend Jan Poelarends (lid raad van bestuur) aan. “Daarom ondertekenen wij deze Green Deal, zodat de zorg ook op de lange termijn goed is voor patiënten, bezoekers, medewerkers en het milieu.”

 

Projectleider Erika Geelkerken: “We leven in Nederland alsof wij drie aardbollen hebben. Dat is niet duurzaam. Om onze footprint te verminderen zetten wij als ziekenhuis in op tweederde minder en eenderde anders. De Green Deal gaat over de bijdrage die de zorgsector kan leveren aan het verbeteren van het milieu. Een van de doelen is het verminderen van de CO2-uitstoot. Het St Jansdal wil de uitstoot voor 2030 met vijfenvijftig procent omlaag krijgen.”

 

Een ander speerpunt is circulair inkopen, zodat ons afval weer ingezet kan worden als grondstof. Met leveranciers worden afspraken gemaakt over duurzaamheid. Daarnaast zet het ziekenhuis volop in op het scheiden van de afvalstromen. “Minder gebruik van materialen en hergebruik van materialen is natuurlijk nog beter”, aldus Erika. “In de zorgsector liggen hiervoor veel  kansen bij voeding, medische hulpmiddelen, wegwerpproducten, meubilair, bedrijfskleding, wasgoed, facilitaire producten en bouwmaterialen.”

 

De Green Deal gaat ook over het creëren van een gezonde zorgomgeving voor zorgprofessionals, patiënten en bezoekers. Daarnaast wordt gewerkt aan schoner water door het verminderen van medicijnresten in het oppervlaktewater en grondwater.

 

Duurzaamheid is iets wat iedereen aangaat. Met de slogan ‘Dit doen wij, wat doe jij?’ is het ziekenhuis daarom een programma met ambassadeurs gestart om het leveren van duurzame zorg te stimuleren en te werken aan de doelen van de Green Deal.

 

 

Arend Jan Poelarends (lid raad van bestuur) zet namens het Greenteam

van ziekenhuis St Jansdal zijn handtekening onder de Green Deal

 

31 maart 2022