l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Nieuw zorgconcept voor thuisdialyse in Nederland

Ziekenhuis St Jansdal en Eurocept Homecare, introduceren een nieuw zorgconcept voor thuisdialyse in Nederland. Het biedt mensen met nierfalen de kans om zichzelf met een handzame hemodialysemachine – de Physidia S3 – thuis te dialyseren zonder dat er aanpassingen in huis nodig zijn.

Ziekenhuis St Jansdal en Eurocept Homecare, introduceren een nieuw zorgconcept voor thuisdialyse in Nederland. Het biedt mensen met nierfalen de kans om zichzelf met een handzame hemodialysemachine – de Physidia S3 – thuis te dialyseren zonder dat er aanpassingen in huis nodig zijn. Zij hoeven dan niet meer naar het ziekenhuis en kunnen naar behoefte specialistisch verpleegkundige zorg thuis krijgen. Het doel van thuisdialyse is om de kwaliteit van leven van mensen met een nierziekte zo lang mogelijk optimaal te behouden. Patiënten hoeven minder te reizen en bepalen zelf wanneer ze thuis willen dialyseren. Ook kan met thuisdialyse het zorgproces slimmer en efficiënter georganiseerd worden. Dit innovatieve concept voor thuisdialyse is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

 

Patiënten die, in overleg met de nefroloog, in aanmerking komen voor thuisdialyse, starten eerst met een training hoe zij zichzelf kunnen dialyseren. De nefroloog blijft eindverantwoordelijk voor de behandeling en de patiënten blijven bij hun eigen nefroloog onder behandeling. In april 2022 start de eerste patiënt uit het St Jansdal hiermee. In een speciaal hiervoor ingerichte huiskamer in Ziekenhuis St Jansdal, locatie Lelystad, leren zij omgaan met de Physidia S3. Dit is een compacte innovatieve hemodialysemachine die eenvoudig te bedienen is.

 

Persoonsgerichte zorg

Kwok Wai Mui, internist-nefroloog St Jansdal wil graag maatwerk bieden voor zijn patiënten. “Door thuis te dialyseren ervaart de patiënt meer eigen regie”. Leonie Boven, lid raad van bestuur St Jansdal: “Deze behandeling past goed in onze visie op persoonsgerichte zorg en maakt het mogelijk voor de patiënten om met de nefroloog de behandeling te kiezen die bij hem of haar past.”

 

Juiste zorg op de juiste plek

Roland Eising, Senior Manager Zorginkoop Zilveren Kruis: “Dit innovatieve concept van thuisdialyse is een prachtig voorbeeld van juiste zorg op de juiste plek. We wensen St Jansdal, Eurocept Homecare en de betrokken patiënten veel succes en hopen dat dit traject kan uitgroeien tot een volwaardige behandelvorm in Nederland.’

 

Verbetering kwaliteit van leven
Pascal van Hemert, Manager nefro@home Eurocept Homecare, licht het waarom van het initiatief toe: “Thuisdialyse verbetert de kwaliteit van leven omdat het mensen meer autonomie en ontspanning in de eigen vertrouwde omgeving geeft. Het levert tijdwinst op doordat reistijd naar de dialysekliniek en wachttijden komen te vervallen.”

 

 

                                                                                                                                      24 maart 2022