l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

SAZ ziekenhuizen starten Expertisecentrum Zorgalgoritmen

Als regionaal ziekenhuis zijn wij lid van de SAZ, de vereniging van 28 regionale ziekenhuizen. De 28 SAZ ziekenhuizen hebben begin juli het Expertisecentrum Zorgalgoritmen opgericht, samen met Bart-Jan Verhoeff, internist-nefroloog en CMIO van ziekenhuis St Jansdal.

Als regionaal ziekenhuis zijn wij lid van de SAZ, de vereniging van 28 regionale ziekenhuizen. De 28 SAZ ziekenhuizen hebben begin juli het Expertisecentrum Zorgalgoritmen opgericht, samen met Bart-Jan Verhoeff, internist-nefroloog en CMIO van ziekenhuis St Jansdal.

 

Het Expertisecentrum gaat machine learning algoritmen ontwikkelen op basis van data uit onze 28 ziekenhuizen en het gaat ons en de andere 27 SAZ ziekenhuizen begeleiden bij de invoering ervan. De algoritmen kunnen straks onze zorgprofessionals helpen bij het stellen van een diagnose, het voorspellen van het beloop of het bepalen van het optimale behandelprotocol.

 

Dit is echt ons initiatief, ‘voor en door de zorg’. Zo borgen we dat algoritmen ook daadwerkelijk meerwaarde hebben voor ons als regionaal ziekenhuis en onze problemen van de werkvloer oplossen. Het zijn immers de dokters en verpleegkundigen die er mee gaan werken. AI-voorspellingen moeten naadloos geïntegreerd worden in ons dagelijks handelen”.

 

Juist op een specialistisch en innovatief onderwerp als AI is het belangrijk om niet alleen het wiel uit te vinden, maar om van elkaar te leren, ervaringen te delen en gezamenlijk op te trekken. Daarom neemt vanuit elk van de 28 SAZ ziekenhuizen een vertegenwoordiger deel aan het SAZ Kennisnetwerk. Er worden tevens webinars georganiseerd waaraan alle betrokkenen bij data en AI en geïnteresseerden uit de SAZ ziekenhuizen deel kunnen nemen zodat een grote groep op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

 

 

Bart-Jan Verhoeff: “We zijn er trots op dat we met de 28 regionale ziekenhuizen onze krachten bundelen. Net als in veel andere sectoren wordt ook de zorg de komende jaren steeds meer gedreven door data en informatie. Met deze gezamenlijke schaalgrootte kunnen we echt van betekenis zijn voor onze patiënten en zorgprofessionals, terwijl we de kosten laag houden. Let wel: AI is en blijft een middel. Het ondersteunt onze zorgverleners in hun werk en in hun relatie met de patiënt. Zorgverleners zijn altijd nodig om de uitkomst van een model te beoordelen en de patiënt daadwerkelijk te behandelen.”  

 

 

Lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van de SAZ!