l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Oproep van onze internist-nefroloog Kwok Wai Mui

In twee weken tijd schieten we als ziekenhuis van code geel naar code rood, hierna volgt code zwart………Termen als de zorg bezwijkt hoor je steeds vaker. Maar wat betekent dat dan?

In twee weken tijd schieten we als ziekenhuis van code geel naar code rood, hierna volgt code zwart………Termen als de zorg bezwijkt hoor je steeds vaker. Maar wat betekent dat dan? Voor mij als dokter betekent dat dat ik afgelopen week twee patiënten heb verloren aan COVID die ik al jaren ken. Patiënten waarmee ik een band heb opgebouwd, hun vertrouwen heb gekregen en die ik heb mogen begeleiden toen ze ziek waren maar ook toen ze weer beter waren. Dat vertrouwen is zo belangrijk en onmisbaar. En juist dit vertrouwen hebben we nu harder nodig dan ooit. Vertrouwen in elkaar dat we het goede doen.  

 

Alleen zie ik dat helaas steeds minder in de samenleving. Politici, onze volksvertegenwoordigers roepen en schreeuwen naar elkaar, verwijten vliegen over en weer. Maar luisteren naar elkaar…….. ho maar. We hebben daar tegenwoordig een mooi woord voor: Polarisatie. Gelukkig merk ik dat niet in mijn spreekkamer. Ik luister naar mijn patiënt en de patiënt luistert naar wat ik denk dat hij heeft. Hierna wordt samen besloten wat het beste is om te doen. Patiënten geven ons als zorgverleners het vertrouwen dat we voor hen zullen zorgen. 

 

Alleen vraag ik me de afgelopen weken en vooral afgelopen dagen steeds vaker af: wie zorgt er dan voor ons? Het antwoord is simpel: de samenleving. Wij hebben U, de samenleving nodig om het tij te keren. Het gaat niet om wie wel of niet is gevaccineerd is. Het gaat erom dat wij elkaar nodig hebben om samen er voor te zorgen dat wij als zorgverleners onze patiënten kunnen blijven helpen. De een doet dat door zich te laten vaccineren, de ander doet dat door thuis te blijven en weer een ander doet dat door altijd netjes zijn mondkapjes te dragen. Hoe maakt niet uit, als het maar effect heeft en als we maar naar elkaar blijven luisteren.  

 

 

Daarom mijn simpele oproep: wees mild voor je zelf komende tijd, hiermee kan je ook mild zijn naar de ander. Met andere woorden: heb uw naaste lief als uzelf en zorg voor elkaar zodat wij ons werk kunnen blijven doen.  

 

23 november 2021