l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Complete proces maaltijden digitaal

Op 8 maart is St Jansdal live gegaan met een vernieuwde inrichting van CuliCart. Hierdoor is het complete proces rondom het uitgeven en registreren van de patiënten maaltijden gedigitaliseerd. De voedingsassistent legt de keuzes van de patiënt vast via de iPad in CuliCart.

Het complete proces rondom voeding voor de patiënt op afdeling 1 oost en 1 west patiëntmaaltijden is sinds vorige week volledig digitaal in St Jansdal via het systeem CuliCart. De voedingsassistente loopt langs de patiënt en registreert de menukeuze van de patiënt op de iPad. Het systeem dat het ziekenhuis hiervoor gebruikt is van Culicart.

Samen met de patiënt bepaalt de voedingsassistent een menukeuze en geeft deze via de Ipad door aan CuliCart. De livegang van de andere afdelingen is gefaseerd en eind april zijn alle afdelingen digitaal.

 

In CuliCart ziet de voedingsassistent wat ze de patiënt kan aanbieden, op basis van dieet en allergieën die worden doorgegeven via het elektronisch patiëntendossier. Door het bijhouden van de voedingsinname (wat wordt aangeboden en wat op gaat) wordt de voedingsinname van de patiënt digitaal gevolgd door de voedingsassistent, verpleging en diëtist. “Het systeem is even wennen, maar werkt heel prettig en snel,” vertelt een voedingsassistente op de eerste dag van de livegang. 

 

Doordat in CuliCart voor de voedingsassistent zichtbaar is welke doelen de patiënt moet halen, bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwit per dag, kunnen de voedingsassistenten de patiënt beter ondersteunen om naar dit doel toe te werken. Daarnaast heeft de keuken van het St Jansdal nieuwe eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld met verse ingrediënten. Door deze aanpassingen in het voedingsconcept kan een belangrijke bijdrage worden geleverd bij de behandeling van patiënten met ondervoeding of het risico op ondervoeding. 

 

Deze vernieuwde inrichting betekent een nieuwe werkwijze en optimalisatie van de  samenwerking tussen verpleegkundige, diëtetiek en voedingsassistenten.

 

Harderwijk, 15 maart 21