l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Psychiatrie


depressie

Wij bieden een helpende hand bij extreme psychische ontregeling

Jaap Nanniga, ouderenpsychiater

Ziekten, onderzoek en behandelingen kunnen erg zwaar zijn voor een patiënt en zijn/haar omgeving. Sommige mensen raken hierdoor psychisch ontregeld, bijvoorbeeld angstig of depressief. Wanneer er sprake is van een extreme psychische ontregeling kan de psychiater een helpende hand bieden. In het St Jansdal houden enkele psychiaters van GGz Centraal spreekuur. Eén van de psychiaters is specifiek gericht op psychiatrie voor ouderen.

Onze specialisten
J. (Jaap)
J. (Jaap) Nanninga
Ouderenpsychiater

Contactgegevens Psychiatrie

 

Hoe maakt u een afspraak?

Voor het maken van een afspraak op de poli Psychiatrie heeft u een verwijsbrief van uw huisarts  of medisch specialist nodig.

U kunt een afspraak maken via het afsprakenbureau, tel. 0341 - 46 38 90 
 

Afspraak maken via MijnStJansdal

Bent u al eerder op deze polikliniek geweest? Dan kunt u een vervolgafspraak ook maken via MijnStJansdal. U dient dan eerst een eigen account aan te maken. Combinatieafspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Lees meer over MijnStJansdal


Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak. 

 

 

 

 

Folders en Info

Informatie over de polikliniek psychiatrie

Op de polikliniek psychiatrie (routenummer 0.73) is bedoeld voor patiënten die niet zijn opgenomen in het ziekenhuis. Voor een afspraak bij de psychiater is een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist is noodzakelijk.

 

Onze psychiaters helpen mensen die last hebben van:

  • een angst
  • een depressie (onder andere ook postnatale depressies en depressies na een hartinfarct)
  • alcoholverslaving en opgenomen zijn in het ziekenhuis
  • chronisch ziek zijn en kampen met een depressie
  • geheugenproblemen (ouderen)
  • een zelfmoordpoging hebben ondernomen (suïcidalen)
Problematiek

De problematiek waarmee de psychiaters in het St Jansdal mee te maken krijgen, heeft (bijna) altijd te maken met een lichamelijke aandoening. Door een ziekte of aandoening kunnen patiënten psychisch ontregelt raken, wat bijvoorbeeld kan leiden tot een depressie, alcoholverslaving of zelfs een zelfmoordpoging.

 

Antidepressiva-test

Voor patiënten bij wie medicijnen tegen depressie niet goed aanslaan, heeft het St Jansdal een speciale antidepressiva-test. Daarmee kunnen zij achterhalen waarom bepaalde medicijnen tegen angst, depressie of psychoses bij sommige patiënten niet goed werken.

Lees meer over de antidepressiva-test.

 

Extreem

Niet iedereen komt direct bij een psychiater terecht. In eerste instantie gaan mensen met bijvoorbeeld een milde angst of depressie naar de medisch psycholoog. Is de angst of depressie extreem, dan kan de psycholoog de psychiater inschakelen. Mensen met zelfmoordgedachten (suïcide gedachten) komen altijd terecht bij de psychiater.

Samenwerking

De psychiaters werken bijna met alle specialismen samen. De ouderenpsychiater werkt nauw samen met de deskundigen van de geheugenpolikliniek van de neurologen en geriaters. Hoe langer geheugenproblemen kunnen worden gemeden, hoe langer een eventuele depressie kan wegblijven.