l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

2020 gipsen onderarm (1)
Onze specialisten
Rhea
Rhea
Rhea Brouwers
Gipsverbandmeester
Maria
Maria
Maria Nijholt
Gipsverbandmeester
René
René
René Noltes
Gipsverbandmeester
Tugce
Tugce
Tugce Ugurel
Gipsverbandmeester
Esther
Esther
Esther Verwaerde
Gipsverbandmeester

Contactgegevens gipskamer

Wanneer naar de gipskamer?

U komt in de gipskamer als uw behandelend specialist u doorverwijst. Dit kan bijvoorbeeld zijn; chirurg, plastisch chirurg, orthopeed, revalidatie-arts, reumatoloog of neuroloog. Goed om te weten is dat voor alle behandelingen op de gipskamer een verwijzing nodig is van een medisch specialist. U kunt niet worden doorverwezen door de huisarts of zelf verzoeken om een behandeling.

 

Via de polikliniek

Het kan zijn dat een specialist u na een bezoek op zijn/haar spreekuur u naar de gipskamer verwijst , als het kan wordt u tussendoor geholpen, lukt dat niet, dan krijgt u een afspraak mee.

 

Wanneer is de gipskamer geopend?

De gipskamer is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na uw bezoek aan de gipskamer nog vragen, aarzel dan niet deze met een van de gipsverbandmeesters te bespreken. Het telefoonnummer maandag t/m vrijdag 8.30 – 16.30 uur

  • Gipskamer Harderwijk (0341) 463936
  • Gipskamer Lelystad (0341) 435887

 

U kunt uw vragen ook mailen naar gipskamer@stjansdal.nl

Voor dringende problemen buiten de openingstijden van de gipskamer, kunt u bellen met de afdeling Spoedeisende Hulp Harderwijk of met Spoedpoli Lelystad.

 

U kunt contact opnemen via het algemene nummer van het ziekenhuis: (0341) 463911. De receptioniste zal u doorverbinden met de afdeling waar u uw vraag kunt stellen.

Folders en Info

Vervolgbehandelingen

De gipsverbandmeester voert zelfstandig tussentijdse controles uit, even als het wisselen van gipsverbanden en het vaststellen van consolidatie (breukheling) en vervolgbeleid. Het kan dus zijn dat u bij uw bezoek op de gipskamer geen arts ziet.

Wat doet een gipsverbandmeester?

De gipsverbandmeester behandelt botbreuken, weke delen, letsels (wonden, diabetische voet), verdraaiingen, verstuikingen, spier- en/of peesletsels en aangeboren afwijkingen. Door het toepassen van technieken zoals beweeglijke en onbeweeglijke ondersteuning en door trek- en buigkrachten worden de lichaamsdelen weer in de juiste richting geleid. Dit laatste noemen wij ook wel het redresseren/hermodelleren van de aangedane ledemaat in de normale stand door middel van gips.

Wat is een gipsverbandmeester?

De gipsverbandmeester, ook wel gipsmeester, is de behandelaar in de gipskamer. De gipsverbandmeester is een zelfstandig werkende hulpverlener die in opdracht van diverse specialisten gipsverbanden en andere soorten van immobilisatie aanlegt. De gipsverbandmeester is daarbij medeverantwoordelijk voor het diagnosticeren, prioriteren, plannen en uitvoeren, ook in acute situaties.