l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Venofer infuus

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Het venofer-infuus

   Uw specialist heeft u een behandeling met venofer voorgeschreven. Venofer voor injectie/ infusie is een donkerbruine, ondoorzichtige oplossing. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, dit gaat in overleg met uw behandelend specialist. Als u meerdere keren een behandeling gaat krijgen, wordt een vervolgafspraak met u gemaakt. In deze folder leggen wij u uit wat venofer is en hoe het wordt toegediend.
    

   Werking

   Venofer is een ijzerpreparaat. IJzer is nodig voor de vorming van de rode bloedkleurstof ofwel hemoglobine in de rode bloedcellen. Bovendien is ijzer betrokken bij veel andere functies die noodzakelijk zijn voor het instand houden van leven in het menselijk lichaam.
    

   Waarom een venofer-infuus

   U kunt dit infuus toegediend krijgen om verschillende redenen:

   • Bij bloedarmoede, door ijzertekort.
   • Omdat u binnenkort een operatie moet ondergaan.
   • Omdat u ijzertabletten niet verdraagt.
   • Omdat ijzertabletten bij u onvoldoende werken.

    

   Toedienen van het medicijn

   Voor het toedienen van dit medicijn wordt u een aantal uren op een verpleegafdeling opgenomen. Op de desbetreffende afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige.

   De verpleegkundige zal u tijdens deze opname verder begeleiden en is uw aanspreekpunt. Zij brengt bij u een naaldje in, in een bloedvat van uw arm. Op dit naaldje wordt vervolgens het infuus met medicijnen aangesloten. Het inlopen van het infuus duurt afhankelijk van de dosering gemiddeld drie uur. Dit gaat in overleg met u en de verpleegkundige. Er is geen speciale voorbereiding nodig, u hoeft niet nuchter te zijn. Als u medicijnen gebruikt, dan kunt u deze innemen zoals u gewend bent of in overleg met uw behandelend arts. De afdeling zorgt voor koffie en thee en eventueel voor een broodmaaltijd. U kunt iets te lezen meenemen.
    

   Mogelijke bijwerkingen

   Er bestaat altijd een kans dat u last krijgt van bijwerkingen. Dit hoeft niet persé het geval te zijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard: Braken, gevoelsstoornis, bloeddrukdaling/stijging, huiduitslag, koorts, maag-darmklachten, metaalsmaak, misselijkheid, ontsteking op de injectieplaats, allergische overgevoeligheids-reactie, spierpijn/gewrichtspijn en warm gevoel. In geval van spierpijn of koorts kan paracetamol verlichting geven.

    

   Vragen

   Als u vragen heeft, als u verhinderd bent, of als u de afspraak wilt verzetten, kunt u de afdeling bellen waar de behandeling plaatsvindt.

   Afdeling dagbehandeling: telefoonnummer (0341) 46 36 41.

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-7-2024