l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Polygrafisch slaaponderzoek thuis

Versienr: 4
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Polygrafie is een onderzoek om nader te bekijken of er ademhalingsstoornissen tijdens  de slaap optreden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meetapparatuur. Met behulp van verschillende elektrodes en banden kan een registratie tijdens de slaap gemaakt worden.

    

   De voorbereiding

   Locatie Harderwijk: Op de dag van het onderzoek wordt u op de afgesproken tijd op afdeling B-Oost (routenummer 0.80) van ziekenhuis St. Jansdal verwacht.
   Locatie Lelystad: Op de dag van het onderzoek wordt u op de afgesproken tijd in de wachtruimte van de gipspoli verwacht. Via de hoofdingang volgt u de rode pijl naar de spoedpoli, bij de spoedpoli loopt u een stukje door, dan ziet u de wachtruimte van de gipskamer en mag u plaats nemen. U wordt vanzelf binnen geroepen.

    

   U hoeft niet nuchter te zijn voor het onderzoek.

    

   Meenemen of doen?

   Wat dient u mee te nemen en/of te doen?

   • Indien u normaal gesproken met een CPAP slaapt, uw CPAP-apparatuur. Dit om de slaapapparatuur hiermee te kunnen controleren.
   • Een hemd of t-shirt waar u thuis in gaat slapen.
   • Ruimzittende kleding i.v.m. de elektrodes (bijvoorbeeld een joggingbroek).
   • Niet op de fiets komen. De apparatuur kan niet tegen vocht.

                            

   Wij verzoeken u ook van te voren

   • Eventuele nagellak of kunstnagels van de  nagels te verwijderen.
   • Geen bodylotion te gebruiken.

    

   Het onderzoek

   Terwijl u op bed zit, zal de verpleegkundige de borst- en buikband en de elektrodes op borst, buik en benen aanbrengen. De verpleegkundige geeft u uitleg over het onderzoek en eventuele instructies. Vervolgens mag u naar huis.

    

   Om 22.00 uur start de meting automatisch (als u eerder wilt gaan slapen, dan is dat geen probleem). U kunt controleren of de meting is gestart doordat het lampje aan uw vinger rood gaat branden. Zijn er problemen met de slaapapparatuur dan kunt u tot 22.00 uur contact opnemen met de medewerkers van B-Oost, telefoonnummer: 0341-466205.
   Voor Lelystad kunt u tot 21.30 uur contact opnemen met de medewerkers op de Spoedpoli: 0341-465937.

    

   Aandachtspunten

   Neuscanule

   Indien van toepassing dient u de neuscanule op het moment dat u gaat slapen in de neus te plaatsen, zoals het aan u is uitgelegd door de verpleegkundige die u heeft aangesloten aan de apparatuur. U plakt deze vervolgens vast op de wangen met de tape die aan u is meegegeven.

    

   Masker

   Indien van toepassing zet u het masker van uw CPAP op als u gaat slapen. U sluit het plastic slangetje van het slaaponderzoek aan op het tussenstukje dat door de verpleegkundige op uw CPAP masker is geplaatst. Verder gebruikt u de CPAP zoals u dit gewend bent.

    

   Einde meting

   Om 7.00 uur stopt de meting. Als u ’s ochtends wakker wordt en u gaat niet meer slapen, mag de neuscanule vanaf die tijd uit de neus worden gehaald en de CPAP mag worden afgekoppeld. De overige draden, banden en elektrodes dient u te laten zitten tot de meting is gestopt. Dit is als het lampje op uw vinger niet meer brandt.

    

   Verwijderen apparatuur

   Na 7.00 uur dient u de apparatuur en elektrodes volgens de instructies af te koppelen. Deze instructies zijn na het aansluiten van de apparatuur aan u uitgelegd.
   Lelystad: U dient vervolgens het tasje met daarin de apparatuur dezelfde dag in te leveren. De apparatuur betreft andere apparatuur dan er in Harderwijk gebruikt wordt en moet daarom in Lelystad ingeleverd worden. Dit kan bij de receptie in de centrale hal tussen 08.00-09.30 uur (uiterlijk!)
   Harderwijk: U dient vervolgens het tasje met daarin de apparatuur en het slaapformulier dezelfde dag in te leveren. Dit kan bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis in Harderwijk, tussen 7.30 uur tot uiterlijk 10.00 uur.

    

   Uitslag

   De uitslag van het slaaponderzoek krijgt u van uw behandelend arts tijdens uw volgende poli bezoek of van de OSAS consulente.

    

   En dan nog dit…

   Heeft u nog vragen over deze test, neem dan contact op met de poli longziekten, telefoon (0341) 463743.

    

   Bij verhindering dient u ons ten minste 24 uur van tevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekening te brengen.

    

   Deze brochure is niet bedoeld als vervanging van mondelinge informatie, maar als aanvulling daarop. Hierdoor is het mogelijk om thuis alles nog eens rustig na te lezen.

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 30-5-2023