l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Handtherapie

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   U bent verwezen naar het handenteam van de afdeling Revalidatie & Therapie voor een aanvullend programma. De verwijzing naar ons handenteam vindt meestal plaats door de algemeen chirurg, de plastisch chirurg, de reumatoloog of de huisarts.
    

   Het handenteam

   Een aandoening of letsel aan uw hand, pols of onderarm kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Ook als het probleem er in eerste instantie eenvoudig uitziet. Natuurlijk wilt u uw hand/pols zo snel als mogelijk weer gebruiken. Hiervoor is vaak deskundige behandeling en professionele begeleiding van het handenteam nodig. De behandeling en begeleiding kan bestaan uit: oefentherapie, spalktherapie, littekenbehandeling, verminderen van aanwezige zwelling en praktische adviezen ten aanzien van hand- en/of polsgebruik evenals informatie over hulpmiddelen. Na afronding van het traject, ontvangen uw verwijzend arts en uw huisarts een brief over de behaalde resultaten.  Afhankelijk van de ernst van uw klachten, wordt u doorverwezen naar handtherapie of handrevalidatie.  

    

   Handtherapie 

   Bij laag complexe letsel aan uw hand, pols of onderarm wordt u doorverwezen naar de handtherapie. Uw traject bestaat uit meerdere behandelingen door een gespecialiseerd handtherapeut. Een handtherapeut is een fysiotherapeut die speciaal is opgeleid voor het behandelen van klachten aan de hand, pols of onderarm. Fysiotherapie (handtherapie) wordt voor een beperkt aantal behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft of u heeft het maximaal aantal behandelingen binnen uw aanvullende verzekering bereikt, moet u de rekening voor de handtherapie zelf betalen. 

    

   Handrevalidatie 

   Bij uitgebreide klachten en/of complexe schade aan de hand, pols of onderarm wordt u doorverwezen naar de handrevalidatie. Uw traject bestaat uit meerdere behandeling. Naast uw behandeling bij een handtherapeut krijg u, in elk geval aan het begin van uw behandeltraject, ook een afspraak bij één van onze revalidatieartsen. Er is regelmatig overleg tussen de revalidatiearts en de handtherapeut over uw behandeling. Handrevalidatie is verzekerde ziekenhuiszorg. De zorgverzekeraar vergoedt alle behandelingen. Uw eigen risico kan wel worden aangesproken.
    

   Vragen

   Heeft u nog vragen? Dan kunt u op werkdagen contact opnemen met het secretariaat van het handenteam op de afdeling revalidatie. Het secretariaat is bereikbaar tussen 8.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer (0341) 463602. Ook kunt u hen bereiken via planning.HT@stjansdal.nl

   We willen u erop wijzen dat in ons ziekenhuis een patiëntencontactpersoon werkzaam is. Bij niet naar wens door ons afgehandelde problemen of klachten tijdens het handrevalidatietraject, kunt u contact met de patiëntencontactpersoon opnemen.

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 25-4-2024