Geheugenpolikliniek
Binnenkort bezoekt u de geheugenpolikliniek van ziekenhuis St Jansdal. In deze folder is de belangrijkste informatie opgenomen over het bezoek aan de polikliniek. U wordt op de dagkliniek verwacht samen met bijvoorbeeld uw partner, familie of een goede bekende (maximaal twee personen). Zonder de informatie van een naaste is het niet goed mogelijk om geheugenklachten goed te beoordelen. Kunt u onverwachts niet komen, belt u dan tijdig af. Er wordt dan een nieuwe afspraak gemaakt.
Doel geheugenpolikliniek
In onze geheugenpolikliniek werkt een team dat zich bezighoudt met de diagnostiek, behandeling en advisering / begeleiding van patiënten met geheugenproblemen. Het team bestaat uit klinisch geriaters, neurologen, psychiater, psycholoog en verpleegkundigen.
Bezoek geheugenpolikliniek
In de meeste gevallen heeft uw huisarts u aangemeld bij de geheugenpolikliniek. U bent telefonisch en/of schriftelijk op de hoogte gebracht van de datum en tijd van de eerste afspraak.
Trekt u gemakkelijke kleding aan, dat is prettiger voor uzelf tijdens het onderzoek.
Voorbereiding
Wilt u bij uw bezoek aan de geheugenpolikliniek het volgende meenemen:
- uw patiëntenpas
- uw afsprakenkaart
- medicijnenlijst, zalf en dergelijke, ook die u zelf bij drogist of apotheek haalt
- uw bril of gehoorapparaat, indien u dit gebruikt
- een stok, looprekje of ander loopmiddel, indien u dit gebruikt
De dag van uw bezoek
In de centrale hal kunt u indien nodig, een patiëntenpas laten maken bij het Afsprakenbureau.
Als u dat wenst kan een gastvrouw u begeleiden. Rolstoelen zijn beschikbaar.
De kliniek bevindt zich op de derde verdieping. Volg de bewegwijzering naar geriatrie: nr. 3.96.
U wordt daar ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer en informeert u over het verloop en tijdstip van de diverse gesprekken en onderzoeken.
Daarna heeft u gesprekken met de klinisch geriater, verpleegkundige en neuroloog.
Ook is er gelegenheid voor een gesprek met uw begeleider voor aanvullende informatie over uw klachten.
Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Er wordt bloedonderzoek gedaan en een hartfilmpje gemaakt. Ook volgt er een hersenonderzoek (CT) op de röntgenafdeling.
In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen waarin u eventueel tussen de onderzoeken door kunt rusten. Koffie en thee is vrij verkrijgbaar in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden of u brengt zelf uw lunch mee. U kunt in de huiskamer een kopje bouillon maken.
Tijdens een volgende afspraak zullen alle uitslagen met u besproken worden. U ontvangt voor deze afspraak schriftelijk een uitnodiging.
Tot slot
Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen over uw bezoek aan de geheugenpolikliniek, neem dan gerust contact met ons op.
We zijn aanwezig en telefonisch bereikbaar op elke werkdag van 08.30 – 16.30 uur
Telefoonnummer: (0341) 463945
Faxnummer: (0341) 435554