l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Geheugenpolikliniek

Versienr: 7
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Binnenkort bezoekt u de geheugenpolikliniek van ziekenhuis St Jansdal. In deze folder leest u de belangrijkste informatie over dit bezoek. Laat uw partner, familielid of bekende deze folder ook lezen.

    

   We verwachten u op de dagkliniek. U mag maximaal één persoon meenemen. Bijvoorbeeld uw partner, familielid of een goede bekende. Het is belangrijk dat u iemand meeneemt.
   Kunt u toch niet komen? Belt u ons dan zo snel mogelijk. U krijgt dan een nieuwe afspraak. 

    

   Geheugenpolikliniek

   De geheugenpolikliniek is bedoeld voor patiënten met geheugenproblemen. Op deze afdeling werken klinisch geriaters, neurologen, een psychiater, een psycholoog en verpleegkundigen. Zij onderzoeken welke ziekte u heeft en stellen een behandeling op. Ook geven zij advies en begeleiding.

    

   Bezoek geheugenpolikliniek

   In de meeste gevallen heeft uw huisarts u aangemeld bij de geheugenpolikliniek. U heeft de datum en de tijd van deze afspraak gekregen.

    

   Voorbereiding

   Wilt u bij uw bezoek aan de geheugenpolikliniek het volgende meenemen?

   • Uw legitimatie
   • Ondertekend toestemmingsformulier voor het delen van uw gegevens.
   • Uw medicijnlijst (bij de apotheek te krijgen) 
   • Alle medicijnen die u zelf bij de drogist of apotheek heeft gekocht. Bijvoorbeeld zalf. 
   • Uw bril en/of gehoorapparaten
   • Uw stok, rollator, looprekje of ander loophulpmiddel 

    

   U hoeft niet nuchter te komen, als dit niet duidelijk tegen u is gezegd.

    

   Voordat u naar de poli gaat:

   1. Ga eerst naar de medicatiecheck. Deze vindt u in de centrale hal. In Harderwijk direct rechts van de draaideur. In Lelystad voor de liften links. Hier wordt uw medicatiegebruik gecontroleerd.
   2. Heeft u een bloedafnameformulier ontvangen? Laat dan eerst bloed afnemen voor u naar de geheugenpolikliniek gaat. Dit gebeurt in Harderwijk in de centrale hal (route 0.21). In Lelystad bij het afnamelab op de eerste verdieping. Houdt u het formulier voor het bloedprikken bij de hand. Dit geeft u aan de medewerker van het afnamelab.

     

   Naar de poli

   Een gastvrouw kan u naar de polikliniek geriatrie brengen. Rolstoelen zijn beschikbaar.

   De geheugenpolikliniek vind u in Harderwijk op de derde verdieping. In Lelystad kunt u de lift nemen naar de vierde verdieping.

    

   U wordt op de polikliniek ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer. Hier krijgt u uitleg over de onderzoeken.

   Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook is een gesprek mogelijk met de persoon die met u mee is gekomen. Extra informatie over uw klachten kunnen worden besproken. Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Als het nodig is wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Ook krijgt u een scan van de hersenen. Dit gebeurt op de röntgenafdeling.

    

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen. Hier kunt u tussen de onderzoeken door gebruik van maken. Koffie en thee zijn vrij te krijgen in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden. U kunt ook zelf uw lunch meenemen.

    

   De uitslag

   Tijdens een volgende afspraak bespreekt de arts alle uitslagen met u. U ontvangt voor deze afspraak schriftelijk een uitnodiging.

    

   Tot slot

   Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn via de telefoon bereikbaar op elke werkdag. U kunt bellen van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: (0341) 46 39 45. 

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 28-5-2024