l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Geestelijke verzorging - kinderafdeling

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      Geestelijke verzorging op de kinderafdeling

      Als uw kind in het ziekenhuis moet blijven, is dat vaak een grote gebeurtenis. Dit is moeilijk voor uw kind en voor u als ouder. Voor veel kinderen is het ziekenhuis een spannende en soms ook een enge plek. Het is nieuw, er zijn veel onbekende mensen, en soms moet het kind pijnlijke behandelingen ondergaan. Hoe uw kind het ziekenhuis ervaart, hangt af van hoe ernstig de ziekte of verwonding is en hoe lang het in het ziekenhuis blijft.

       

      Voor ouders is het ook een spannende en onzekere tijd. Ze vragen zich af: Hoe gaat het met mijn kind? Hoe verloopt de behandeling? Hoe lang blijft mijn kind hier? Wat moet ik beslissen? En wie zorgt voor de andere kinderen thuis? Dit maakt het moeilijk voor ouders. Soms hebben ze ook grote vragen zoals: "Waarom gebeurd dit met mijn kind? Wat betekent dit allemaal?"

       

      Geestelijke ondersteuning en begeleiding

      Kinderen in het ziekenhuis hebben hun ouders nodig. Als ouders hun kind willen helpen, moeten zij ook zelf sterk blijven, vooral als hun kind een grote behandeling moet ondergaan. Veel ouders hebben ook steun nodig. 

       

      De geestelijk verzorger kan ouders ondersteunen. Deze helpt om samen te kijken naar de situatie en om te blijven omgaan met alles wat er gebeurt. Ze zoeken samen naar antwoorden op vragen en bieden steun bij gevoelens en emoties. 

       

      Geestelijke verzorging is er voor iedereen, ongeacht geloof of overtuiging. 

       

      Naast gesprekken kunnen geestelijk verzorgers ook speciale rituelen aanbieden. Dit kan ouders helpen om te rouwen, om dingen te accepteren en om troost en betekenis te vinden. Denk hierbij aan gebed, een doop- of naamgevingsceremonie, of een afscheidsviering, met of zonder religie.

       

      Contact

      Als ouders willen praten, komt de geestelijk verzorger luisteren naar hun verhaal. De geestelijk verzorger is er voor hun gevoelens en ervaringen. 

       

      De geestelijk verzorger hoort niet bij het team dat het kind behandelt. Het gesprek heeft geen effect op de behandeling van het kind. De geestelijk verzorger moet ook geheim houden wat er in het gesprek besproken wordt. 

       

      Als u wilt praten met de geestelijk verzorger, kunt u dit zeggen tegen de verpleegkundige. U kunt ook zelf contact opnemen met de geestelijk verzorger.

       

      Geestelijk verzorger Marijn Rohaan

      Telefoon: 0341 - 46 37 35 

      Email: jm.rohaan@stjansdal.nl

      Aanwezig: maandag, dinsdag, vrijdag

        

      Geestelijk verzorger Tanja Viveen

      Telefoon: 0341 - 46 37 30 

      Email: pj.viveen@stjansdal.nl 

      Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

       

      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 7-12-2024