l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Epiduraal injectie

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      De anesthesioloog zorgt voor de pijnbestrijding. Hij krijgt hierbij hulp van een anesthesieassistent en meestal ook van een röntgenlaborant. De behandeling gebeurt meestal in de poliklinische operatiekamer. Bij de meeste pijnbehandelingen wordt röntgenstraling gebruikt. Als u zwanger bent of denkt dat u zwanger bent, moet u dit altijd laten weten voordat de behandeling begint.
       

      Epiduraal injectie

      Bij een epidurale injectie wordt een medicijn in de ruimte rond het ruggenmerg gespoten (de epidurale ruimte). Dit medicijn vermindert de zwelling van geïrriteerde zenuwen. Deze zenuwen zijn bekneld door de ruggenwervels, wat voor pijn zorgt. Het medicijn wordt gemengd met een verdovingsmiddel, waardoor u meestal binnen enkele minuten al verlichting van de pijn voelt. Deze methode wordt vaak samen met andere technieken gebruikt om pijn te verminderen.

       

      Houding

      Tijdens de behandeling ligt u meestal op uw buik, met een kussen onder de plek waar de injectie komt. Soms wordt de injectie gegeven terwijl u zit.

       

      Techniek

      Eerst wordt de plek waar de injectie komt gemarkeerd met een viltstift. Dit gebeurt met de hulp van röntgenfoto’s. Daarna wordt de huid plaatselijk verdoofd, zodat de epidurale naald ingebracht kan worden. Om te controleren hoe het medicijn zich verspreidt, wordt een contrastvloeistof ingespoten. Daarna wordt het medicijn toegediend.
       

      Duur

      De behandeling duurt ongeveer tien minuten. In totaal bent u ongeveer anderhalf uur in het ziekenhuis.
       

      Nazorg

      Als de injectie in uw nek is gegeven, kunt u een warm en rood gevoel in uw gezicht krijgen. Afhankelijk van waar de injectie is geplaatst, kunt u een zwaar gevoel en wat krachtverlies in uw armen of benen voelen. Dit komt door de verdovingsvloeistof en verdwijnt na enkele uren. Het is verstandig om na de behandeling niet zelf naar huis te rijden.
       

      Pijn na de behandeling

      U kunt in de eerste dagen na de behandeling pijn hebben. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat de behandeling effect heeft.

       

      Tot slot

      Deze folder geeft u een idee van wat u kunt verwachten en beantwoordt de meeste vragen. Als u toch nog vragen heeft, schrijf deze dan op en neem ze mee naar uw volgende afspraak. U kunt ook bellen met de polikliniek pijnbestrijding op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur via telefoonnummer (0341) 46 37 73.

       
      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 23-10-2024