l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Basispastor, informatie

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Hartelijk welkom, basispastor!

   Wees onze gast en de gast van de patiënt. Deze folderis bedoeldom u meerwegwijste maken in ziekenhuis St Jansdal.We willen u graag persoonlijk leren kennen. Verderop in deze folder vindt u onze contactgegevens. U kunt een afspraak maken om kennis met ons te maken. Ook kunt u bij ons een parkeerkaart aanvragen. Graag horen we hoe we contact met u kunnen maken.
    

   Privacy van de patiënt

   In het ziekenhuis draait alles om de patiënt. We zorgen ervoor dat we de privacy van alle patiënten goed beschermen. We verwachten dat u er op dezelfde manier mee omgaat.
    

   Melden aan de balie

   Meld u altijd eerst bij één van de medewerkers van de verpleegafdeling. Vraag of u uw pastorant kunt bezoeken. Er is altijd wel iemand bereikbaar bij de balie. Soms gaat de medewerker na of u op bezoek kunt komen. En of er iets bijzonders is dat u vooraf moet weten.
    

   Bezoektijden

   Wanneer kunt u het beste op bezoek komen?

   • 's Ochtends tussen 10.00 en 11.45 uur.
   • 's Middags tussen 14.30 en 19.30 uur 

    

   Tijdens de maaltijden is het beter om niet op bezoek te komen, omdat dit de patiënten kan storen.

    

   Omstandigheden

   • Voor de privacy en de gezondheid van de patiënt, houd het bezoek alleen gericht op degene die u bezoekt.
   • Laat anderen niet deelnemen aan gesprekken, Bijbellezen of gebeden.
   • Respecteer het als iemand geen bezoek wil ontvangen.
   • Ga niet naar kamers waar een lampje bij de deur brandt (groen, oranje of rood). Dit betekent dat een behandeling of verzorging plaatsvindt.
   • Als artsen of andere medewerkers langskomen, geef hen ruimte om hun werk te doen. Twijfelt u? Vraag dan wat u het beste kunt doen.

    

   Privéruimte

   Wil uw pastorant een gesprek met u onder vier ogen? Dan is er over het algemeen wel een ruimte beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met de verpleegkundige.
    

   Stiltecentrum

   Op de eerste verdieping (routenummer 1.21) staat het Stiltecentrum. Patiënten, gasten en medewerkers kunnen hier een moment van stilte zoeken. U kunt er lezen, een kaarsje aansteken, bidden of mediteren. Het Stiltecentrum is geen gespreksruimte. Het wel staat het open voor korte momenten van ritueel of liturgie. Bijvoorbeeld gebed, Bijbellezing en meditatie.
    

   Doop, ziekenzalving, avondmaal

   Vraagt een patiënt of familie u om doop, ziekenzalving of avondmaal? Neem dan contact op met de geestelijk verzorger van de afdeling. Wij helpen u graag in deze situatie. Soms nemen we contact voor u op met de thuisgemeente of parochie. Onze namen en telefoonnummers staan onderin de folder.
    

   Verpleging in isolatie

   Het kan voorkomen dat uw pastorant in isolatie ligt. Bijvoorbeeld bij een besmettelijke ziekte. Hij/zij moet dan op deze kamer blijven. Soms moeten bezoekers beschermende kleding dragen.

   U herkent de kamers aan waarschuwingsborden bij de deur. Overleg altijd even met de verpleegkundige wat in uw geval nodig is. Verlaat direct na uw bezoek aan deze patiënt het ziekenhuis.

    

   Oecumenische viering

   De oecumenische vieringen vinden plaats in zaal De Snip van het ziekenhuis (routenummer 1.03). Dat gebeurt elke zondagmorgen, op Hemelvaartsdag en met Kerst. De viering start om 10.15 uur. De afdeling Geestelijke Verzorging verzorgt deze vieringen. Dat doen ze samen met de geestelijk verzorger van reactiveringsafdeling 'Klimop'.

   De verpleegkundigen vragen de patiënten of ze bij de viering willen zijn. Dit doen zij op de zaterdagavond of zondagochtend. Vrijwilligers brengen patiënten naar de viering en weer terug naar de afdeling. Dat kan lopend, met een rolstoel of bed zijn. Ook familie of vrienden zijn van harte welkom bij deze vieringen. U kunt de vieringen ook beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl.

    

   Contact Geestelijke Verzorging

   Wilt u overleg of heeft u opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Onze kamers liggen op de tweede verdieping (route 2.10) van het ziekenhuis. U kunt ons het beste bellen tussen 09.00 - 10.00 uur en tussen 13.30 - 14.30 uur.

    

   De geestelijk verzorgers:

    

                                                                 
    

   Elze-Marie van Lingen-Hensen                                        Huib van der Burg

   0341 - 46 37 35                                                                0341 - 46 37 30

   em.van.lingen@stjansdal.nl                                          h.vander.burg@stjansdal.nl

                                                                                

   Actuele informatie over het St Jansdal is te vinden op www.stjansdal.nl.

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-7-2024