l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Afspraak ingreep in dagopname, Plastische chirurgie

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Afspraak voor een ingreep in dagopname

   Binnenkort wordt u één dag opgenomen voor een plastisch chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving. Hieronder staan uw afspraak en enkele aandachtspunten voor u op een rijtje.

   Datum:  …………………….
   Tijd:   ………… uur
   Duur ingreep: ca. …………  minuten
    

   Locatie

   U wordt op de afgesproken tijd verwacht bij het Opnamebureau van ziekenhuis St Jansdal (begane grond, bewegwijzeringsnummer 0.06). De medewerker van dit bureau zorgt ervoor dat u op de juiste afdeling terechtkomt, zodat de voorbereidingen op de ingreep automatisch in werking worden gesteld.
    

   Voorbereiding op de dagopname

   De ingreep zal plaatsvinden onder plaatselijke verdoving. Daarom mag u voorafgaand aan de ingreep gewoon eten en drinken.

   Aan het eind van de dag mag u weer naar huis. In verband met de verdoving raden we u af om na de ingreep zelf naar huis te rijden. Zorgt u dus van tevoren dat uw vervoer naar huis geregeld is.

   Indien u dagelijks medicijnen/insuline gebruikt, zou u deze dan mee willen nemen naar het ziekenhuis. Mocht het zo zijn dat u ineens een nacht moet blijven, dan hebt u in ieder geval de eigen medicijnen bij u.

    

   Na de ingreep

   De verdoving is meestal na 2 à 3 uur uitgewerkt, maar dit kan per persoon verschillen. Na de ingreep krijgt u instructies mee hoe lang uw verband moet blijven zitten. Ook hoort u wanneer u bij de huisarts de hechtingen kunt laten verwijderen. Indien noodzakelijk krijgt u een datum voor een controleafspraak. Zoals gezegd raden we u aan niet zelf naar huis te rijden in verband met de verdoving. Daarom adviseren we u dringend om een begeleider mee te nemen.

   Als er tijdens de ingreep een stukje weefsel verwijderd wordt, gaat dit – als de arts hiervoor aanleiding ziet – voor nader onderzoek naar het laboratorium. De uitslag hiervan hoort u bij uw controleafspraak of via de huisarts.
    

   Bent u verhinderd?

   Als u verhinderd bent om de afspraak na te komen, wilt u dan 48 uur van tevoren afzeggen? Op die manier kunnen we in uw plaats een andere patiënt helpen. Een niet-nagekomen afspraak kan in rekening worden gebracht.

   Polikliniek Chirurgie
   t (0341) 463777

   Verantwoording

   Deze tekst is samengesteld door de medewerkers van de polikliniek Plastische Chirurgie in samenwerking met de stafdienst Concerncommunicatie van de Isala klinieken.

    

    
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 1-12-2023