l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Afspraak ingreep in dagopname, Plastische chirurgie

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Afspraak voor een ingreep in dagopname

   Binnenkort wordt u één dag opgenomen voor een plastisch chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving. Hieronder staan uw afspraak en enkele aandachtspunten voor u op een rijtje.

   Datum:  …………………….
   Tijd:   ………… uur
   Duur ingreep: ca. …………  minuten
    

   Locatie

   U wordt op de afgesproken tijd verwacht bij het Opnamebureau van ziekenhuis St Jansdal (begane grond, bewegwijzeringsnummer 0.06). De medewerker van dit bureau zorgt ervoor dat u op de juiste afdeling terechtkomt, zodat de voorbereidingen op de ingreep automatisch in werking worden gesteld.
    

   Voorbereiding op de dagopname

   De ingreep zal plaatsvinden onder plaatselijke verdoving. Daarom mag u voorafgaand aan de ingreep gewoon eten en drinken.

   Aan het eind van de dag mag u weer naar huis. In verband met de verdoving raden we u af om na de ingreep zelf naar huis te rijden. Zorgt u dus van tevoren dat uw vervoer naar huis geregeld is.

   Indien u dagelijks medicijnen/insuline gebruikt, zou u deze dan mee willen nemen naar het ziekenhuis. Mocht het zo zijn dat u ineens een nacht moet blijven, dan hebt u in ieder geval de eigen medicijnen bij u.

    

   Na de ingreep

   De verdoving is meestal na 2 à 3 uur uitgewerkt, maar dit kan per persoon verschillen. Na de ingreep krijgt u instructies mee hoe lang uw verband moet blijven zitten. Ook hoort u wanneer u bij de huisarts de hechtingen kunt laten verwijderen. Indien noodzakelijk krijgt u een datum voor een controleafspraak. Zoals gezegd raden we u aan niet zelf naar huis te rijden in verband met de verdoving. Daarom adviseren we u dringend om een begeleider mee te nemen.

   Als er tijdens de ingreep een stukje weefsel verwijderd wordt, gaat dit – als de arts hiervoor aanleiding ziet – voor nader onderzoek naar het laboratorium. De uitslag hiervan hoort u bij uw controleafspraak of via de huisarts.
    

   Bent u verhinderd?

   Als u verhinderd bent om de afspraak na te komen, wilt u dan 48 uur van tevoren afzeggen? Op die manier kunnen we in uw plaats een andere patiënt helpen. Een niet-nagekomen afspraak kan in rekening worden gebracht.

   Polikliniek Chirurgie
   t (0341) 463777

   Verantwoording

   Deze tekst is samengesteld door de medewerkers van de polikliniek Plastische Chirurgie in samenwerking met de stafdienst Concerncommunicatie van de Isala klinieken.

    

    
   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024