l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Behandeling nierstenen

Ziekte en aandoeningen

Op urologisch gebied zijn er verschillende ziektes en aandoeningen. Bekijk hieronder meer informatie over voorkomende ziektes en aandoeningen. 

 

Bekkenbodemproblematiek

De urologen werken graag samen met collega-specialisten in het ziekenhuis. Dit bevordert de kwaliteit van de behandelingen en de zorg voor de patiënt. Zo kennen wij in het St Jansdal het zogeheten bekkenbodemspreekuur. Dit is een gezamenlijk spreekuur van de gynaecoloog, de uroloog en de continentieverpleegkundige. Een patiënt kan terecht op dit spreekuur met klachten als ongewild urineverlies of verzakkingen. Het gezamenlijk spreekuur is er om er in één dagdeel voor te zorgen dat een patiënt met bekkenbodemproblematiek geholpen kan worden.

 

Prostaatvergroting

Als eerste perifere ziekenhuis in Midden- en Noord-Nederland biedt de maatschap urologie van ziekenhuis St Jansdal een nieuwe, moderne behandelingsmethode van prostaatvergrotingen aan, namelijk een laserbehandeling met de GreenLight laser. De ingreep is vrijwel bloedloos. Hierdoor vermindert de opnameduur van twee tot vier dagen naar één nacht en kunnen patiënten met bloedverdunners deze zonodig gewoon blijven slikken.

De behandeling vindt plaats op de operatiekamer en duurt één tot anderhalf uur, waarna u een blaaskatheter krijgt. Deze bloedloze ingreep zorgt ervoor dat u al na één opnamenacht naar huis mag. Ook de katheter wordt na één dag verwijderd.  U kan zo snel mogelijk weer aan het normale dagritme beginnen. De nieuwe behandelmethode is ook veiliger. Zo is er onder andere geen bloedverlies en dus geen transfusie nodig. Tevens hoeven bloedverdunners niet gestopt te worden, wat hieruit voortvloeiende complicaties voorkomt.

 

Hematurie

Hematurie is het hebben van bloed in de urine. Onze urologen beschikken over verschillende behandelmethoden voor elke oorzaak van hematurie. Als er sprake is van een tumor, dan volgt altijd een operatie, bijvoorbeeld met lasermes of met gewone instrumenten. Ook voor oorzaken als nierstenen, problemen met de prostaat en ontstekingen hebben de urologen uitstekende behandelmethoden.